VEHABIJE SU DOŠLE DA ME VODE! Ispovest Bošnjaka koji je od fanatika pobegao u Srbiju

- Imali su fantomke ispod kojih su virile duge brade, pa mi je odmah bilo jasno o kome se radi. Jedan je imao automatsku pušku, ovaj drugi me je udario pesnicom u lice, a potom su me terali da pođem s njima - kaže odbegli Bošnjak

  • 7

Bošnjak F.B. bio je primoran da napusti kuću u okolini Tuzle i s maloletnim sinom dođe u Beograd. Razlog njegovog bega bile su vehabije, koje su usred noći došle po njega da ga vode u rat.

OVO SU SRPSKE VEHABIJE: Evo gde su im štabovi i koliko ih ima

U sobi jednog beogradskog hotela, ovaj čovek priča o tome zašto je juče zvanično zatražio azil od Srbije i zbog čega se više nikada neće vratiti u svoju rodnu kuću.

- Iz sna su me probudila deca - počinje svoju priču F.B. odsutno gledajući kroz prozor .

VEHABIJE SU MEĐU NAMA: Najopasniji islamista krije se u Beogradu!

- Otvori!

- Kome da otvaram?

- Otvaraj ili ćemo razvaliti vrata!

- Nemojte ljudi, nemam ja čime vrata popravljati.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Printskrin/Live Leak Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Printskrin/Live Leak

Kad je otvorio vrata, ugledao je dvojicu vehabija, od kojih je jedan bio naoružan automatskom puškom.

- Imali su fantomke ispod kojih su virile duge brade, pa mi je odmah bilo jasno o kome se radi. Jedan je uzviknuo nešto za šta ne znam šta znači iako sam misliman. Onaj nenaoružani me je udario pesnicom u lice, a potom su me terali da pođem s njima - nastavlja F.B.

Kako je rekao, pitao ih je gde ga vode, na šta su mu odgovorili da će "videti". Nesrećni čovek zabrinuo se šta će onda biti s njegovom decom, ali su ga teroristi "umirili" rečenicom da će se "oni brinuti o njima".

- Počeo sam da plačem i preklinjao ih da nas ne diraju. Rekao sam im da sam samohrani otac, a deca su plakala, vrišteći od straha, dok su mi se držala za skute. Nekako su me pustili uz preteće reči "vratićemo se".

Uplašen za bezbednost svoje porodice, F.B. je odmah ujutru otišao u policijsku stanicu, da prijavi šta se dogodilo, ali ono što mu je tamo rečeno ga je samo uverilo da ne može ostati u svojoj kući.

- Objasnili su mi da oni ne mogu da čuvaju moju kuću i da je već prijavljen nestanak četiri čoveka. Policajac s kojim sam razgovarao rekao mi je da im policija ništa ne može, a i da neće da rizikuje svoj život za 500 maraka (250 evra) plate - prepričava užas kroz koji je prošao ovaj Bošnjak.

Posle razgovora s policijom spremio je sina, sklonio ostalu decu na sigurno i krenuo u Srbiju.

- Ako ne budem imao kud, preseliću se u onaj park sa Sirijcima i Pakistancima, ali tamo se ne vraćam - kaže F.B. i počinje da plače.

Novca nema i neće moći još dugo da boravi u smeštaju koji košta 2.000 dinara po danu. Vlasnik mu je za prvo vreme, dozvolio da boravi bez novca, ali i tome će doći kraj, zbog čega ovaj čovek sada čeka odgovor Srbije.

(Telegraf.rs/Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    30. april 2015 | 14:58

    Па ако неможе полиција, може ли војска да им стане на пут (вехабијама)? Значи почели су и свој народ да тероришу.

  • Tutor

    30. april 2015 | 14:27

    Neka traži azil.

  • Dacha

    30. april 2015 | 15:26

    Pa sto ne ode u Sarajevo, nego dodje u Srbiju. Nek ga zaštiti njegova zemlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA