KAD NASTAVNICI POLUDE: U Brazilu u sukobu sa policijom povređeno više od 200 ljudi!

U protestima u brazilskom gradu Kuritiba sakupilo se više od 20.000 ljudi, povređeno je 213 ljudi, a 13 je uhapšeno

  • 2

U sukobu brazilske interventne policije i nastavnika koji štrajkuju protiv novog zakona, kojim će im biti uskraćen deo novca za penzijske doprinose, povređeno je 213 ljudi, a 13 je uhapšeno.

Policija je upotrebila dimne bombe i gumene metke na protestu, koji je u gradu Kuritiba, na jugu Brazila okupio oko 20.000 ljudi.

Sukob je počeo kada su nastavnici pokušali da razbiju štit, koji su policijaci uspostavili pred skupštinom. Nastavnici su pokrili noseve i usta maramicama, kako bi se zaštitili od dima.

Neki su bacali kamenje i štapove na policiju. Policija je napredovala, pomoću gumenih metaka i oklopnih vozila. Policija je saopštila da je povređeno 20 policajaca.

Policijski pit bul napao je snimatelja magazina "O globo" i on je morao da bude podvrgnut hitnim operacijama. Navodi se da je još jedan novinar pogođen u lice gumenim metkom, prenosi AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • običan normalan u bolesnom okruženju

    1. maj 2015 | 06:34

    Šta je Verbiću , misliš da su svi prosvetari isti ?

  • Комуниста

    30. april 2015 | 13:13

    Срађујте са ММФ, и заборавите савез са Русијом . Улични немири ће одмах престати. Кад би се Бразилци угледали на Уругвајце постали би најмоћнија држава на Јужној полулопти. Овако још ће мо читати о немирима из Бразила.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA