Ovo je najveća zaplena droge u istoriji!

Britanska mornarica na jednom tegljaču zaplenila je tri tone kokaina prve klase. Podignuta je optužnica protiv devetorice Turaka, starih između 23 i 63 godine

  • 3

Na jednom tegljaču u Severnom moru britanska mornarica i graničari otkrili su više od tri tone kokaina čija je ulična vrednost više od 500 miliona funti. Kako se veruje, do sada najveća zaplena droge prve klase u Velikoj Britaniji, preneo je danas Bi-Bi-Si.

Velika Britanija posle 7. maja više nikada neće biti ista. Evo i zbog čega

Tegljač "Hamal" registrovan u Tanzaniji, presreli su brodovi kraljevske mornarice i granične policije priblizno stotinu milja istočno od Aberdina 23. aprila.

BBC navodi da je podignuta optužnica protiv devetorice Turaka, starih između 26 i 63 godina.

Printskrin:Youtube/Støtt Media Printskrin:Youtube/Støtt Media

"Hamal" je odvežen do luke u Aberdinu, gde je započela pretraga, a Nacionalna agencija za borbu protiv organizovanog kriminala (NCA) saopštila je da je pronađeno više od tri tone te droge.

- Istraga se nastavlja, a operacija je bila moguća zahvaljujući bliskoj saradnji NCA, granične policije, Kraljevske mornarice, kao i francuske obaveštajne službe Nacionalni direktorat za istrage carinskih prekršaja (DNRED) i naših drugih partnera iz sveta -  rekao je viši istražilac NCA Džon Mekgavan, dodajući da je opsežnu operaciju podržala značajno i policija Škotske.

Optuženi turski državljani pred sud u Aberdinu izvedeni su u ponedeljak, gde je odlučeno da budu u pritvoru, a sledeće ročište zakazano je za utorak, 5. maja, navodi BBC.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boca

    2. maj 2015 | 10:31

    U istoriji?? Dobar naslov za buduci skolski udzbenik.. 2070. Godina...Pita nastavnik decu ko je 25. Aprila 2015 godine uhvacen sa tri tone koke?

  • momazver

    1. maj 2015 | 08:01

    Tipična trgovačka tarapana. Ture taster,torpedovalo tegljač tovara,transporter.

  • Chuveny

    1. maj 2015 | 05:52

    Saric je jaci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA