KAD MARŠIRAJU, ZEMLJA SE TRESE: Njihovih 25.000 vojnika se bori protiv Islamske države! (VIDEO)

Osnovana je 2011. godine kada se Saudijska Arabija uplašila od rastućeg terorizma Al-Kaide i Islamske države. Jaysh al-Islam vodi šeik Zahran Aloush koji je najjači pobunjenički vođa na područjima u Siriji koje više ne kontroliše Bašar al-Asad

  • 11

"Vojska islama" je na impresivnoj paradi pokazala svu svoju snagu. Reč je o vojnoj grupi, Jaysh Al-Islam koja se u Siriji bori i protiv Islamske države i protiv režima predsednika Bašara al-Asada. Vojsku islama s milonima dolara finansira Saudijska Arabija.

 JEMENU I DALJE BUKTI RAT: Žestoki sukobi, više od 90 ljudi poginulo u borbama! (VIDEO)

Zato nas i ne čudi što vojska raspolaže s moćnim vojnim arsenalom. Na videu koji je objavljen prikazana je parada u kojoj je učestvovalo 1700 dobro opremljenih vojnika, flota tenkova i posebno obučeni specijalci - komandosi. Procenjuje se da "Vojska islama" ima čak 25.000 vojnika iz 60-ak pobunjeničkih grupe koje deluju u Siriji.

Osnovana je 2011. godine kada se Saudijska Arabija uplašila od rastućeg terorizma Al-Kaide i Islamske države. Jaysh al-Islam vodi šeik Zahran Aloush koji je najjači pobunjenički vođa na područjima u Siriji koje više ne kontroliše Bašar al-Asad.

Printskrin: Youtube/kajcaertaieraper Printskrin: Youtube/kajcaertaieraper

Šeik se vojnicima na paradi obratio sledećim rečima:

- Legije mudžahedina danas su spremne da podignu zastavu Alaha i sledeće njegove reči boriće se i braniti njegovu veru. Znamo da nas čeka rad ako pobedimo ili umremo u časnoj borbi. Zato, neka vam Alah da snagu i povedite džihad u ime Boga svog! - rekao je šeik.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    1. maj 2015 | 00:15

    Koga oni lažu?

  • termopil

    1. maj 2015 | 01:12

    auuu sto se bore,opaki su

  • walterh

    1. maj 2015 | 06:06

    92-96 sam se tukao sa ovakvima oko Sarajeva na Nisickoj visoravni, tamanili smo ih kao vaske, gdje god smo stigli. I nisu neki posebni borci, a jezivo zvuci kada poviknu "alahu dernek" i planina odjekuje, a kada dodju mecki na rupu, necuje se ni "d" od derneka. Toliko...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA