POGINULIH SVE VIŠE: Ukupan broj žrtava preti da premaši 10.000!

Crveni krst je saopštio da su gradovi i sela u blizini epicentra zemljotresa u centralnom Nepalu "gotovo potpuno uništeni"

  • 2

Broj poginulih u prošlonedeljnom razornom zemljotresu na Nepalu je porastao na 6.204, dok su povređene 13. 932 osobe, najnoviji je bilans koji je danas saopštio nepalski Centar za vanredne situacije.

OVA BEBA JE HEROJ DANA: Bila je ZAROBLJENA 22 sata ispod ruševina, spasio je plač! (FOTO)

Zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale je najteže pogodio Nepal, ali i susedne oblasti u Indiji i Kini, gde je poginulo više od 100 ljudi, prenela je agencija AFP.

Crveni krst je saopštio da su gradovi i sela u blizini epicentra zemljotresa u centralnom Nepalu "gotovo potpuno uništeni".

Sudbina više hiljada ljudi u udaljenim predelima Nepala je i dalje nepoznata, pa vlada te zemlje procenjuje da bi ukupan broj žrtava mogao da premaši 10.000.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Napore spasavanja preživelih u izolovanim područjima, u kojima učestvuju spasilački timovi iz Nepala i iz međunarodne zajednice, otežavaju loše vreme i odroni zemlje.

Juče je svet obišla vest da su u Katmanduu ispod ruševina dve srušene zgrade pronađeni živi 15-godišnji dečak i žena u dvadesetima. U Nepalu je, međutim, sve glasnije nezadovoljstvo građana odgovorom vlasti na katastrofu, pa su čak izbili i protesti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

OVA ŽENA JE JUNAK DANA: Pet dana bila pod ruševinama, izvlačili je 10 sati! (FOTO)

Zvaničnici svetskih humanitarnih organizacija upozoravaju da će se narednih meseci, osim prve pomoći građanima i obnove razrušenih kuća, Nepal suočiti sa brojnim izazovima poput obnove uništenih sanitarnih prostorija i uklanjanje tela uginulih životinja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GG

    1. maj 2015 | 14:10

    O jadni ljudi, katastrofa!

  • Lala

    2. maj 2015 | 00:19

    Al je ode drmalo, Bog te molovo. Sve im devastirano i jiš više. Oma da im vlada pripomogne sa svim. Teško njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA