OVAKO SU OTKRIVENE VEHABIJE: Novi detalji terorističkog napada u Zvorniku!

U SIPA-inim prostorijama u Tuzli saslušan je Muhamed Demirović, koji je uz Mehidića i Hasanovića, te njegovog brata Elvira Hasanovića, kao i Fetiju Salihovića učestvovao u vrbovanju mladića iz BiH za ratovanje u Siriji

  • 28

Naime dok je ubijeni Nerdin Ibrić ležeo mrtav njemu je tri puta zazvonio mobilni telefon koji je imao kod sebe. Prema saznjanima Federalne televizije, tri poziva stigla su sa mobilnog telefona Avdulaha Hasanovića.

SAHRANJENA ŽRTVA TERORISTIČKOG NAPADA U ZVORNIKU: Uz najveće počasti se oprostili od policajca Dragana Đurića

Policija je posle pregleda mobilnog telefona koji je Ibrić imao kod sebe alarmirana, i Hasanović je postao prvoosumnjičeni  da je umešan u teroristički napad u Zvorniku.

Takođe istražni tim je došao i do Kasima Mehdića koji je takođe priveden, jer se njegovo ime nalazilo na listingu poziva u Ibrićevom telefonu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Podsetimo Avdulah Hasanović i Kasim Mehdić su utorak uhapšeni od strane pripadnika zajedničkog istražnog tima. Oni su posle kriminalističke obrade u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA),  u četvrtak uz izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom delu i počiniocima, predati Tužilaštvu BiH, nakon čega će postupajući tužilac odlučiti da li će tražiti meru pritvora.

ZASTAVE SPUŠTENE NA POLA KOPLJA: Danas je u Bosni i Hercegovini Dan žalosti

U SIPA-inim prostorijama u Tuzli saslušan je takođe i Muhamed Demirović, koji je uz Mehidića i Hasanovića, te njegovog brata Elvira Hasanovića, kao i Fetiju Salihovića učestvovao u vrbovanju mladića iz BiH za ratovanje u Siriji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prema saznanjima Nerdin Ibrić je u napad krenuo iz svoje kuće, ali je, prema policijskim informacijama, petak, subotu i nedelju proveo u mesdžidu Dubinica kod Kalesije.

(Telegraf.rs/ Izvor: AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GORKI

    1. maj 2015 | 20:40

    NAJTEŽE KAZNE ZA PODSTREKIVANJE I TERORIZAM. UVESTI SMRTNU KAZNU.

  • Videla žaba kako se kuju konji

    1. maj 2015 | 20:56

    Ma prave veliku nauku od akta frustriranog pojedinca.Svima je jasno da je ovo zlocin iz osvete,ali potrebno je,aktualno je da se od ovoga napravi veliki tetorizam.Sve institucije i verske zajednice su ovo osudile,osim pojedinci usijane glave kojih ima na svim stranama.Dodik je trebao da ide u Sarajevo datamo zajedno traze resenje,a neda ide u Beograd.Ko i ole ima mozga ,sve je providno

  • Sale

    2. maj 2015 | 00:07

    Treba Vehabijski teroristi sve nabiti u zatvor!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA