PUTINOVI VOJNICI BUDUĆNOSTI: Nosiće egzoskelete i biti nepobedivi! (FOTO) (VIDEO)

Rusija je u poslednjih nekoliko godina višestruko povećala izdvajanja za vojsku pod vođstvom predsednika Vladimira Putina, posebno kroz 390 milijardi dolara vrednu politiku naoružavanja do 2020. godine

  • 26

Robotska odela biće pod kontrolom moždanih talasa i višetruko će povećati snagu i izdržljivost ruskih vojnika. U borbenim uslovima, ovi egzoskeleti omogućiće vojnicima da nose i do 300 kilograma ratne opreme i obavljaju neverovatne podvige, rekao je Kuliš.

Google planira da napravi robote koji će zameniti mrtve ljude?

- Sa njima vojnik može da obavlja neverovatne skokove, poteze i baca teške predmete. To je budućnost - dodao je Kuliš.

Međutim, egzoskeleti nisu kraj ove inovacije, dodao je on. Ako tehnologija postane dovoljno precizna "možemo kontrolisati mnoge instrumente: automobile, bespilotne letilice, dodaje naučnik.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Tehnologija takođe ima civilnu upotrebu: egzoskeleti mogu da se koriste i za rehabilitaciju ljudi kod kojih su centralni nervni sistem i motorika oštećeni, izjavio je naučnik.

Rusija je u poslednjih nekoliko godina višestruko povećala izdvajanja za vojsku pod vođstvom predsednika Vladimira Putina, posebno kroz 390 milijardi dolara vrednu politiku naoružavanja do 2020. godina, koja se uspešno nastavlja, čak i pod pritiskom sankcija i niskih cena naftne na svetskom tržištu.

Ruska vojska već ima nekoliko tehnoloških projekata koji pomeraju granicu naučne fantastike i realnosti, uključujući i tekući program izgradnje ogromnih robota sa teškim mitraljezima i raketama.

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dhjdtjvf

    2. maj 2015 | 00:03

    Jbg, standard.

  • luka

    2. maj 2015 | 12:25

    Putine brate molim te zgazi ih sve!!

  • Desha

    2. maj 2015 | 13:29

    Koliko ja vidim, ovo je anti reklama za ruse, pa na ovim snimcima američki egzoskelet izgleda mnooogo naprednije, a nije ni čudo kad mnogo više ulažu u razvoj tehnike. Nisam navijač ni jednih ni drugih, jednostavno, tako je predstavljeno. Jedan hladni rat su izgubili trkajući se sa amerima, i bankrotirali, sad opet ulažu na sve strane, a taman su stali na noge. Ništa mi se ovo ne svidja, jer, ovaj hladni rat može sasvim drugačije da se završi, po sve nas....i da niko ne pobedi.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA