PRAVOSLAVNA SEKTA VRBUJE SRPSKU DECU? Uče ih da pucaju iz KALAŠNJIKOVA i da PREŽIVLJAVAJU u divljini!

Sledbenici takozvane Srpske istinske pravoslavne crkve planiraju da i ove godine organizuju Svetolazarov omladinski kamp koji je poznat po tome da su deca u njemu, između ostalih vežbi koje su održavane, učili i gađanje iz kalašnjikova

  • 39

Navodni Ziloti u Kučanskim planinama organizovaće ove godine u avgustu Svetolazarov omladinski kamp, a u Srpskoj pravoslavnoj crkvi kažu da su iznenađeni ovom vešću!

Sledbenici takozvane Srpske istinske pravoslavne crkve planiraju da i ove godine organizuju Svetolazarov omladinski kamp koji je poznat po tome da su deca u njemu, između ostalih vežbi koje su održavane, učili i gađanje iz kalašnjikova, a kako su mediji pisali o ovom događaju prethodnih godina mališani do 17 godina 10 dana su živeli u vojničkim uslovima u prirodi, pešačili su po 10 kilometara i spavali u pećinama!

Verski analitičar Živica Tucić, kaže za Blic da je bio uveren da se tako nešto neće više nikada ponoviti.

Foto: Medija Centar Foto: Medija Centar

- Verska grupa, ma koja bila, ne sme da zloupotrebljava decu. To je njihova zloupotreba, kao i njihovih verskih osećanja, kršenje  morala i zakona - kaže on.

Prvi čovek SIPC episkop Akakije kaže da nema ništa sporno u održavanju ovog kampa.

- Ja nisam organizator. Ja sam samo dao blagoslov. Policija i socijalni radnici dolazili su prošle godine nakon pisanja medija. Razgovarali su i sa mnom i sa organizatorima, kao i sa roditeljima dece koja su išla u kamp i utvrdili da nije ništa urađeno protiv zakona - kaže on za Blic.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OOUR

    4. maj 2015 | 10:24

    I mene su sa 18 god. u JNA učili samostalnom životu, preživljavanju i pravilnom korišćenju vatrenog oružja kojeg danas imaš u izobilju. Jednom rečju, pravili su ljude od nas sa osećajem odgovornosti davajući nam na raspolaganje skupe uredjaje i oružje na korišćenje. Danas, kada je vojska do te mere degradirana, mladi postaju degeni nesposobni da sami sebi naprave da jedu, a kamo li da pravilno koriste vatreno oružje, koje je, ponavljam, na svakom koraku, te se, ne retko, dešava da ubiju sami sebe ili nekog drugog. U tom smislu, podržavam kamp braće Zilota, koje NEKI, smatraju za sektu (nema veze sa životom). Da su sekta ne bi imali manastir na Svetoj Gori i ne bi za vreme vatrene stihije koja je zadesila Hilandar prvi priskočili u pomoć bratstvu i , stavljajući svoje živote na kocku, spašavali ikone i svete relikvije. Ko ne zna ko su Ziloti neka malo potraži po netu. Pozdrav.

  • M

    4. maj 2015 | 09:00

    Ako imas 10 pristalica, onda si sekta i treba te zatvoriti, ako imas 10 miliona, onda si crkva i ne moras placati porez.

  • бата

    4. maj 2015 | 08:36

    Хвала Богу да се најзад посветимо деци и научимо их преживљавању. Живот не подразумева само савремене цивилизациске тековине, технолошке комфоре подразумевану струју, храну, воду. Да ли сте научили своје дете да успешно запали ватру у пећи а да не постављамо и друга питања како би се снашла и преживела у посебним условима. Осећај способности да знају и да могу самостално да преживе их појачано повезује са природом коју занемарујемо мислећи да смо изнад ње. ПОДРЖАВАМ Камп не само из верских разлога.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA