Uhapšen Albanac koji je nožem napao Srbina u Gnjilanu!

- Zoran Kostić svoje napadače nije poznavao, niti je imao bilo kakvih poslovnih odnosa s njima. Cilj ovog napada je da se Srbi zastraše i proteraju - rekao je Dragan Nikolić, predsednik opštine Parteš-Pasjane

  • 0

Policija Kosova je potvrdila da je uhapsila jednog od napadača na Zorana Kostića (31) kod sela Pasjane kod Gnjilana, dok je drugi u bekstvu. Njegov identitet je poznat policiji i za njim se intenzivno traga.

Zoran Kostić je u Regionalnoj bolnici u Gnjilanu, a njegov život nije u opasnosti.

Albanaci nožem izboli Srbina kod Gnjilana!

Predsednik opštine Parteš-Pasjane Dragan Nikolić izjavio je Tanjugu da ovaj incident ima za cilj da zaplaši Srbe u ovom delu Kosova i da od MUP-a Kosova traži da odgovorne privedu i uhapse.

- To je bio pokušaj ubistva. Dvojica Albanaca iz susednog sela Vlaštica su Zoranu Kostiću, koga su sreli na ulici, automobilom blokirali put, a zatim ga napali noževima i teško povredili. Oni su se posle toga automobilom udaljili, ali meštani su ih prepoznali.  Kostić svoje napadače nije poznavao, niti je imao bilo kakvih poslovnih odnosa sa njima. Cilj ovog napada je da se Srbi zastraše i proteraju - rekao je Nikolić.

Zamenik premijera Kosova, Branimir Stojanović, zatražio je sinoć od Kosovske policije da hitno uhapsi napadače.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA