Počinje izgradnja Kraljevgrada, čiji će godišnji prihod biti 100 miliona evra! (FOTO)

Reč je o turističkom kompleksu površine četiri hektara, vrednosti oko 40 miliona evra, a projekat će biti finansiran sredstvima javno-privatnog partnerstva

  • 8

Uskoro bi na dvadesetak kilometara od Kraljeva trebalo da počne izgradnja srednjevekovnog naselja Kraljevgrad. Reč je o turističkom kompleksu površine četiri hektara, vrednosti oko 40 miliona evra, a projekat će biti finansiran sredstvima javno-privatnog partnerstva.

Idejni tvorac projekta, Nebojša Simović kaže da će grad biti otvoren 365 dana u godini, zaposliće stotine radnika i privući će više od 400.000 turista godišnje.

- Kraljevgrad bi u najgorem slučaju godišnje ostvarivao prihod od najmanje 100 miliona evra. To odgovorno tvrdim, jer turisti iz Srbije godišnje unose oko milion evra. Ako dobrim sadržajima zadržimo bar pet posto, ako od miliona evra koje strani turisti unesu u Srbiju privučemo takođe pet posto, to je još 50 miliona - Nebojša Simović, načelnik Raškog upravnog okruga.

Kraljevgrad će se graditi u Ibarskoj klisuri, iznad najprometnije saobraćajnice i u neposrednoj blizini nepristupačnog utvrđenja Magliča.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

- Mi ne želimo da napravimo veliku spavaonu u Dolini vekova, biće to transferno mesto odakle će se koristiti sve blagodeti regije koja se zove podkopaonik ili Kopaonik - kaže Dragan Rajičić, direktor Turističke organizacije Kraljeva.

Novi turistički kompleks imaće hotel sa 800 ležaja, konake i apartmane sa velnes i fitnes centrom. Grad će imati i sadržaje, autentične za srednjovekovni period.

- Narodna radinost, planinski turizam, verski turizam, viteške borbe, književne i pozorišne večeri i sve to što u ovom trenutku ima ne samo Kraljevo već i cela Srbija - kaže Miloš Milišić, pomoćnik gradonačelnika Kraljeva za kulturu.

(Telegraf.rs / Izvor: mondo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA