Azerbejdžanska firma "Azvirt" radiće na Koridoru 11

Direktor preduzeća "Koridori Srbije" Mihailo Mišić potpisao je sa predstavnicima azerbejdžanske kompanije ugovor vredan 308 miliona evra

  • 0

Direktor preduzeća "Koridori Srbije" Mihailo Mišić potpisao je ugovor sa predstavnicima azerbejdžanske firme "Azvirt" o izvođenju radova na deonici Koridora 11. Ugovor vredan 308 miliona evra potpisan je u ambasadi Azerbejdžana u Beogradu. Poptisivanju je pristuvovao Boris Tadić i predstavnici Vlade Srbije.

Azerbejdžanska firma gradiće deonicu Koridora 11 od Ljiga do Požege. Direktor kompanije "Azvirt" Kamil Alijev u ovom poslu očekuje značajnu pomoć srpskih kompanija, inženjera i stručnjaka. On je dodao da će radna snaga, građevinski materijali, tehnika i oprema uglavnom biti iz Srbije.

- Posao ćemo ispuniti uz punu odgovornost - kazao je Alijev.

On je rekao da očekuje da će po okončanju radova deo auto-puta odgovarati svetskim standardima.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su Boris Tadić, ministri za energetiku i infrastrukturu Milutin Mrkonjić, rada i socijalne politike Rasim Ljajić, spoljnih poslova Vuk Jeremić, muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić. Tadić je izjavio da ugovor o početku radova na deonici Koridora 11 predstavlja konkretno delo sve intenzivnije saradnje Srbije i Azerbejdžana.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA