ISTRAŽUJEMO: Zašto je napadnut pomoćnik ministra prosvete

- Ne treba da pominjem koliko moćnika ima u obrazovanju i tajkuna koji žele da ostvare svoje ciljeve. Mogu da obećam u ime Ministarstva da nas to neće zaustaviti i ako je akreditacija (ustanova za visokoškolsko obrazovanje) bila oštra, treba da bude još oštrija - kaže ministar prosvete Srđan Verbić

  • 2

Pomoćnik ministra prosvete Milovan Šuvakov pretučen je juče ujutru. Njega su dva maskirana napadača napala ispred zgrade u kojoj živi.

Na konferenciji za štampu koja je održana nakon incidenta ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je da je Šivakov pretučen metalnim štanglama i prevezen je u Urgentni centar sa povredama glave.

- Ne treba da pominjem koliko moćnika ima u obrazovanju i tajkuna koji žele da ostvare svoje ciljeve. Mogu da obećam u ime Ministarstva da nas to neće zaustaviti i ako je akreditacija ustanova za visokoškolsko obrazovanje bila oštra, treba da bude još oštrija - izjavio ministar Verbić nakon napada na Šuvakova.

KRVNIČKI NAPAD: Pomoćnika ministra prosvete ŠTANGLAMA TUKLI PO GLAVI!

Ministar Nikola Selaković je u parlamentu naveo da je napadu prethodilo zalaganje Šuvakova da se sprovedu neophodne reforme u obrazovanju.

Fotot: Kurir Fotot: Kurir

Pomoćnik ministra prosvete Milovan Šuvakov izjavio je dan pre napada da je budućim brucošima važno da se dobro informišu o fakultetu koji žele da upišu i o mogućnostima za zapošljavanje u toj struci.

On je rekao da će se raditi na poboljšanju kvaliteta studijskih programa, da će se o problemima razgovarati sa studentima. Šuvakov je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je važno da srednjoškolci znaju koji im se studentski programi nude.

- Važno je da znaju koji su to studijski programi akreditovani, kao i kakva je prohodnost na tržištu rada s određenom strukom, što mogu videti na internet stranici Komisije za akreditaciju. Da se informišu kakva je prohodnost na tržištu rada s određenim strukama - rekao je Šuvakov.

On je dodao da će Ministarstvo prosvete i Nacionalni savet za visoko obrazovanje raditi na poboljšanju kvaliteta studiranja.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Proces akreditacije je prilično birokratizovan, kvalitet je u nekoj meri izostao, nije da ne postoji, ali treba ozbiljnijom promenom zakona da dođemo do ozbiljnijeg kvaliteta u visokom obrazovanju - rekao je Šuvakov.

Inače, na sajtu Komisije za akreditaciju postoji Vodič kroz akreditovane studijske programe na visokoškolskim ustanova i sudeći prema tom dokumentu, svi državni fakulteti u Beogradu su akreditovani, samo na Učiteljskom fakultetu na pojedinim smerovima stoji naznaka akt upozorenja.

Takođe, na listi akreditovanih fakulteta nalaze se i beogradski privatni fakulteti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.K.

    8. maj 2015 | 18:06

    ako pomocnik ministra nije bezbedan sta ce biti sa nama obicnom rajom :0

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA