Šutanovac: Povećanje broja vojnika u kopnenoj vojsci

Ministar odbrane smatra da jedan broj radnih mesta treba ukinuti i da treba povećati broj prirpadnika kopnene vojske svuda gde za to postoji interesovanje

  • 0

Dragan Šutanovac je tokom posete Prokuplju rekao da je u planu povećanje broja pripadnika kopnene vojske u Srbiji. On je sa predstavnicima te prokupačke opštine potpisao protokol po kojem će, umesto Doma vojske, u tom gradu biti otvorena biblioteka. Ministar odbrane najavio je da će Uskrs obeležiti u Kopnenoj zoni bezbednosti.

- Želimo da ukinemo jedan broj radnih mesta koja već duže vreme nisu popunjavana i da povećamo broj svih pripadnika kopnene vojske u delovima Srbije gde je to neophodno i delovima gde za to postoji veliko interesovanje, a Toplica je jedan od tih krajeva Srbije - rekao je Šutanovac u Prokuplju. On je u tom gradu bio povodom obeležavanja godišnjice Topličkog ustanka.

Šutanovac je sa predsednikom opštine Prokuplje Milanom Arsovićem potpisao protokol o prenosu nepokretnosti u javnoj svojini Republike Srbije sa Ministarstva odbrane na opštinu Prokuplje. Tim dokumentom je predviđeno da opština preuzme Dom vojske u tom gradu, gde planira otvaranje biblioteke i bioskopske sale, kao i održavanje kulturnih manifestacija. Vrednost ugovora koji će naknadno biti potpisan iznosi 57 miliona dinara i biće realizovan u naredne četiri godine.

Komandant kopnene vojske, general-major Milan Mojsilović, koji je prisustvovao potpisivanju protokola, rekao je da je stanje u Kopnenoj zoni bezbednosti stabilno, ali i da je "ono definitivno nepredvidivo". On je dodao da Vojska Srbije ispunjava sve postavljene zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti i duž administritavne linije u dužini od 382 kilometra.

Šutanovac je najavio da će Uskrs proslaviti sa pripadnicima vojske u Kopnenoj zoni bezbednosti.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA