Niški vodovod dobio akreditaciju za ispitivanje kvaliteta vode! (FOTO)

Sektor Sanitarne kontole sa Laboratorijom ispunjava međunarodni standard za kontrolu kvaliteta vode

  • 0

Laboratorija Javnog Komunalnog preduzeća "Naissus“ je 29.aprila ove godine i zvanično dobila akreditaciju o kompetentnosti u obavljanju poslova ispitivanja kvaliteta. Ovim sertifikatom je potvrđeno da Sektor sanitarne kontrole sa laboratorijom niškog vodovoda ispunjava sve zadate zahteve STANDARDA ISO/IEC 17025, čime je ovo preduzeće postalo jedno od prvih u Srbiji, koje je akreditovalo laboratoriju po tom međunarodnom standardu.

Medjunarodnim Sertifikatom o akreditaciji, koji je laboratorija niškog vodovoda dobila za fizičko-hemijska i mikrobiološka ispitivanja, zvanično je potvrđen kvalitet analiza pre svega vode za piće, ali i tehnološke, površinske, otpadne, kao i podzemnih voda.

Proces akreditacije Laboratorije je zahtevan i dugotrajan proces, na kome se intezivno radilo dve godine, imajući u vidu da je trebalo ispuniti procedure kompleksnog i obimnog standarda, koji primenjuju velike evropske kompanije.

Foto: Promo Naissus Foto: Promo Naissus

Tročlani ocenjivački tim Akreditacionog tela Srbije je krajem aprila ove godine, nakon više provera i analiza, rad Laboratije niškog vodovoda ocenio vrhunskim.

- Primarna delatnost Javno Komunalnog preduzeća "Naissus" je higijenski i bakteriološki ispravna voda za piće, blagovremeno distribuirana do naših krajnjih korisnika -  kaže direktor JKP "Naissus" Dejan Andrejević.

Foto: Promo Naissus Foto: Promo Naissus

- Dobijanjem ovog sertifikata dobili smo i zvaničnu potvrdu da smo upravo to besprekorno radili i do sada, kao i da posao koji nam je poveren obavljamo po međunarodnim standardima. To je veoma važno, pre svega sa stanovišta naših korisnika o čijem zdravlju brinemo na taj način. Prošlo je više od godinu dana kako smo podneli prijavu Akreditacionom Telu Srbije, što dokazuje da put dobijanja akreditacije i uvođenja standarda nije nimalo lak. Na nama je da sada postignuti nivo rada održimo, a za to će se pobrinuti i stručnjaci iz ATS, koji će na svakih 6 do 9 meseci dolaziti kod nas na nadzorno ocenjivanje -  kaže Andrejević.

Prema njegovim rečima, niški vodovod je na ovaj način stekao i pravo da konkuriše u resornom Ministarstvu za ovlašćenje, kojim bi svoje usluge laboratorijskog ispitivanja moglo da pruža i trećim licima za analize tehnološke, otpadne i podzemne vode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA