NOVI STRAŠNI ZEMLJOTRES U NEPALU: Najmanje 36 osoba je poginulo, a 1.117 povređeno! (VIDEO)

Američki geološki institut je rekao da je zemljotres bio jačine 7,4 stepeni Rihtera, neposredno u blizini grada Namce Bazar i blizu Mont Everesta

  • 2

Još jedan jak zemljotres pogodio je Nepal u utorak, a usledio je samo nekoliko dana nakon što je zemljotres jačine 7.8 stepeni Rihtera uništio kuće i stanove i ostavio stanovništvo na ulici! Najmanje 36 osoba je poginulo, a 1.117 povređeno!

Četiri osobe su poginule u Indiji, saopštili su zvaničnici, dok su kineski državni mediji javili da je na Tibetu poginula jedna osoba, preneo je AP.

U glavnom gradu Katmandu srušila se jedna četvorospratnica. Veruje se da je pod ruševinama ostao veliki broj prolaznika.

Spasilački timovi pokušavaju da utvrde da li ima još poginulih i povređenih u ruševinama.

ZEMLJOTRES UŽIVO: Ovako je izgledalo razaranje Katmandua (VIDEO)

Zgrade su se počele da se urušavaju u gradu Čautara u Nepalu. Nekoliko povređenih je primljeno u bolnicu, a vlasti strahuju od mogućih klizišta uzrokovanih potresom.

Jačina potresa službeno je smanjena na 7.3 stepena, javlja američka geološka služba. Primećeno je kako su nakon glavnog udara usledila još dva, jedan od 5.6 i drugi od 6.3 stepeni, oba za 30 minuta.

ZEMLJOTRES PROMENIO KARTU SVETA: Mont Everest se smanjio, a evo šta je poraslo! (FOTO)

Nakon što je u prošloj prirodnoj katastrofi poginulo više od 8.000 ljudi, a nebrojeno mnogo je povređeno, usledio je još jedan zemljotres.

Američki geološki institut je rekao da je zemljotres bio jačine 7,4 stepeni Rihtera, neposredno u blizini grada Namce Bazar i blizu Mont Everesta.

Potres se osetio i u Nju Delhiju.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    12. maj 2015 | 13:35

    Jedna nevolja nikada ne ide sama. Od ovakvih katastrofa ne bi se oporavile ni mnogo bogatije zemlje. Jadni ljudi.

  • Dexter

    12. maj 2015 | 15:30

    To je bozije delo, tamo se devojcice prodavaju za novac kao sluge, prostitutke, droga, ubistva, prevare, sve najgore, za to je kriv jedan covek(djavo) koji upravlja ovim svetom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA