OVDE MOŽETE UZETI 50 EVRA za trgovanje cenom akcija Microsofta na svetskoj berzi!

FXLider svim čitaocima Telegrafa daje 50 evra za uspešan početak trgovanja cenom akcija Microsofta i drugih najvećih kompanija na svetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj investitori mogu zaraditi i kada cene akcija rastu, ali i kada cene akcija padaju!

  • 1

Nedavna izjava CEO-a Microsofta Satya Nadella-e da će Microsoft u budućnosti mnogo pouzdanije ostvarivati dobit nego što je to bio slučaj u prošlosti odjeknula je Wall Street-om.

FXLider svim čitaocima Telegrafa daje 50 evra za uspešan početak trgovanja cenom akcija Microsofta i drugih najvećih kompanija na svetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj investitori mogu zaraditi i kada cene akcija rastu, ali i kada cene akcija padaju.

Otkrijte svetsku berzu – Preuzmite 50 EVRA ovde!

Nakon dvočasovnog sastanka CEO-a Microsofta i finansijskih analitičara, iznet je plan prema kome će buduće poslovanje kompanije biti znatno manje zavisno od softverskih proizvoda vezanih za desktop računare.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

’Ovim Microsoft pokušava da se udalji od prodaje softverskih paketa koji donose jednokratni prihod od prodaje ka pretplatničkom modelu kao što je slučaj sa Netflixom ili ugovorima sa mobilnom telefonijom. Da bi ovaj pretplatnički poslovni model uspešno funkcionisao, Microsoft će morati da proširi bazu korisnika Windows operativnog sistema. Zbog toga je odlučeno da se Windows transformiše tako da može da se koristi i na mobilnim uredjajima kao i na tradicionalnim laptopovima’ kažu u FXLider-u.

Printscreen: Youtube/MicrosoftSrbija Printscreen: Youtube/MicrosoftSrbija

Prema procenama Microsoft-a, pretplate na softver bi trebalo da privuku veći broj korisnika kojima bi vremenom bila ponudjena i opcija pretplate na druge proizvode kao što su mobilne aplikacije, a što bi u konačnom rezultatu donelo i veći prihod po korisniku.

’I druge softverske kompanije kao što su Oracle i Adobe Systems takodje prave slične promene. Kao i one i Microsoft putem inovacija pokušava da u očima investitora ostane kompanija koja se i dalje razvija a ne ona čiji su najbolji dani u prošlosti’ navode u FXLider-u.

Ipak, transformacija Microsoft-a će biti kompleksnija nego kod drugih kompanija zbog ogromnog broja već postojećih korisnika kako personalnih tako i korporativnih računara.

Otkrijte svetsku berzu – Preuzmite 50 EVRA ovde!

Kao rezultat novog poslovnog modela za Windows , Microsoft očekuje jak rast prihoda makar na kraći rok. Tokom aprila cena akcija ove kompanije porasla je 23.50%.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA