PRESELA IM MAŠINIJADA: Studenti niškog fakulteta otrovali se salmonelom!

- Nema životno ugroženih. Videćemo da li će biti planiran otpust sutra ili za dva dana, ali u svakom slučaju su u nekom blagom poboljšanju - navodi dr Ljiljana Radoman sa Infektiovnog odeljenja bolnice u Kotoru

  • 0

U Opštoj bolnici u Kotoru zadržano je 11 niških studenata koji su se otrovali hranom. Kod nekih od njih izolovana je salmonela ali nisu životno ugroženi.

Studenti su boravili u Tivtu na "Mašinijadi" koja je počela 7. maja.

- Nema životno ugroženih. Videćemo da li će biti planiran otpust sutra ili za dva dana, ali u svakom slučaju su u nekom blagom poboljšanju. Doduše, ozbiljnija je infekcija tako da oporavak traje malo duže, 5 do 7 dana. Očekujem da su potpuno zdravi mladi ljudi puni snage bez prethodnih značajnijih infekcija, tako da će oporavak biti brži - kaže dr Ljiljana Radoman sa Infektiovnog odeljenja bolnice u Kotoru.

U dekanatu niškog Mašinskog fakulteta kažu da su u stalnom kontaktu sa studentima.

 

Foto: sxc.hu/oileen Foto: sxc.hu/oileen

- Sa njima su ostali i jedan nastavnik i predsednik Studentskog parlamenta, tako da ćemo za njih obezbediti poseban prevoz čim budu bili u stanju da putuju - kaže prodekan Mašinskog fakulteta u Nišu Nenad Pavlović.

U tivatskom hotelu "Kamelija" rečeno je da je tamo bilo smešteno 75 niških studenata. Tvrde da nije reč ni o čemu alarmantnom, dok podgorički mediji pišu da je o ovome obavešten Institut za javno zdravlje u Podgorici koji treba da utvrdi uzrok trovanja.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA