OBEĆANE ZEMLJE SAMO NIČU: Liberlend nije jedina, na mapi sveta imamo još jednu državu!

Nakon što je Vid Jedlička između Hrvatske i Srbije uspostavio fiktivnu državu "Liberland", isto je uradio i Poljak K. Vrona

  • 5

Između Hrvatske i Slovenije, samo 50 kilometara od Zagreba, jedan Poljak je osnovao "najmanju državu u Evropi" od 100 kvadratnih metara.

VIŠE NIJE OBEĆANA ZEMLJA: Policija nastavlja da hapsi u Liberlendu!

Nakon što je Vid Jedlička između Hrvatske i Srbije uspostavio fiktivnu državu "Liberland", isto je uradio i Poljak K. Vrona, objavio je sajt 24sata.hr.

"Kraljevinu Enklavu" osnovao je na zemljištu između slovenačke Brezovice pri Metliki i Brezovice Žumberačke, 50 kilometara od Zagreba.

Iako nema veliku teritoriju, "Kraljevina Enklava" ima svoje stranice na internetu, kao i profile na društvenim mrežama Tviteru i Fejsbuku.

Foto: Twitter/KingOfEnclava Foto: Twitter/KingOfEnclava

OVO JE HIMNA LIBERLANDA: Poslušajte odu nove države između Srbije i Hrvatske! (VIDEO)

Vrona je sebe proglasio za "kralja" i na izborima odabrao nekoliko ministara.

"Kraljevina Enklava" još nema zastavu ni glavni grad, ali zato ima moto - "građani celog sveta", kao i valutu - "dogekoin".

(Telegraf.rs/ Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ee

    12. maj 2015 | 20:21

    Ovo treba zabraniti.Sada je vec ovo cista glupost!I ovako nas je na Balkanu previse drzava ovi nisu potrebni i to bas izmedju nas i hrvata i hrvata i slovenaca gora mesta nisu mogli ubosti!

  • navijac

    12. maj 2015 | 20:14

    Jedno mi nije jasno.Ne mogu se sada setiti tacno koje je to ostrvo bilo sa samo 112 stanovnika a imaju fudbalsku reprezentaciju i obelezeni su na Fifinoj rang listi.

  • Stanojle

    12. maj 2015 | 21:38

    Opkoljavaju Hrvatsku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA