DILAN NEĆE DA SE IZVINI HRVATIMA: Nećete verovati ko ga je iz Zagreba zvao!

Tadašnji hrvatski predsednik Ivo Josipović pozvao je američkog muzičara da bude njegov gost u Hrvatrskoj kako bi popričali o svemu i kako bi se izvinio zbog date izjave, što je Dilan odbio

  • 15

Američki muzičar Bob Dilan izbegao je krivično gonjenje suda u Parizu zbog izjave date magazinu Roling Stoun 2012. godine "da crnci mogu osetiti rasistu baš kao što Jevreji mogu osetiti nacistu, a Srbi Hrvata".

Tadašnji hrvatski predsednik Ivo Josipović pozvao je Dilana da bude njegov gost u Hrvatrskoj kako bi popričali o svemu i kako bi se izvinio zbog date izjave, što je Dilan odbio.

BOB DILAN UVREDIO HRVATE: Srbi mogu da ih osete kao Jevreji nacistu, a crnci rasistu!

Tužba je pokrenuta protiv izdavača francuskog izdanja časopisa Roling Stoun,Mišela Birnbauma. On se na sudu bavio tvrdnjom da je Dilan umetnik i pesnik i da su njegove reči, pa i one u spornom intervjuu, jedna vrsta poezije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Branitelj Mišel Birnbaum tokom ročišta se pozvao i na presudu Međunarodnog suda pravde po međusobnim tužbama Hrvatske i Srbije za genocid. Pomenuo je i zločine u Drugom svetskom ratu, ali se mnogo više govorilo o "Oluji". Čak je sudija pitalašta Hrvati slave 5. avgusta, pa smo morali da objašnjavamo da je to nešto opravdano i čisto, što je Haški sud potvrdio svojom presudom o legitimnosti vojne akcije "Oluja" - rekao je Ivan Jurašinović, advokat u ime Predstavničkog veća hrvatskih ustanova i zajednice Francuske.

Presuda o ovom slučaju biće doneta 16. juna 2015. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trig

    14. maj 2015 | 11:54

    Covek rekao istinu.Zasto bi se izvinjavao dokazanim fasistima?

  • Еуклид

    14. maj 2015 | 11:27

    Таква величина да се извињава карактерним,моралним и људским патуљцима. Хрвати срама немају. Све најбоље Дилане,велики господине!

  • GORKI

    14. maj 2015 | 11:22

    KRATKO. SAŽETO I VEOMA JASNO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA