NAGRADE ZA NAJBOLJE FARMERE SRBIJE: Poseta EXPO Milano 2015 i novčane nagrade!

Banca Intesa pokrenula treći godišnji konkurs Intesa Farmer na 82. međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

  • 0

Banca Intesa je otvorila treći godišnji ciklus nagradnog konkursa Intesa Farmer, izbora za najbolje poljoprivredne proizvođače u kategorijama povrtarstvo, ratarstvo, voćarstvo i stočarstvo, u okviru nastupa na 82. međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Najuspešnije učesnike konkursa očekuje putovanje na Svetsku izložbu EXPO Milano 2015 posvećenu inovacijama i održivoj proizvodnji hrane, kao i vaučeri u vrednosti od 100.000 dinara za kupovinu stočne hrane i repromaterijala kod partnerskih prodavaca.

„Banca Intesa je 2013. godine ustanovila konkurs Intesa Farmer kako bi nagradila istaknute pojedince, ali i u širem smislu promovisala značaj poljoprivrede kao strateški važnog sektora domaće privrede. Poljoprivredna proizvodnja, a posebno proizvodnja hrane, postala je jedan od najvećih izazova čovečanstva današnjice, a prepoznajući veličinu ovog problema matična grupacija Banca Intesa, Intesa Sanpaolo, postala je zvanični globalni partner svetske izložbe EXPO Milano 2015. Kao članica grupacije Intesa Sanpaolo imamo priliku da najuspešnijim poljoprivrednim proizvođačima iz naše zemlji približimo najnaprednije svetske tehnologije i održive prakse u proizvodnji hrane“, izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Foto: Promo Foto: Promo

Mogućnost prijavljivanja na konkurs imaju svi registrovani poljoprivredni proizvođači, klijenti Banca Intesa, u periodu od 14. maja do 30. juna, a podnošenje aplikacija omogućeno je u svim ekspoziturama Banke širom zemlje, kao i putem internet stranice www.bancaintesa.rs

Pobednici konkursa će biti proglašeni u septembru 2015. godine na osnovu ocene stručnog žirija u sastavu prof. dr Miladin Ševarlić, predsednik Društva agrarnih ekonomista Srbije, Uroš Davidović, urednik emisije „Dobra zemlja“, Predrag Milenović, direktor Sektora za upravljanje segmentom klijenata malog biznisa Banca Intesa, Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje segmentom klijenata registrovanih poljoprivrednih proizvođača Banca Intesa, Dragan Cvetinčanin, kreditni specijalista za segment registrovanih poljoprivrednih proizvođača Banca Intesa i Vojislav Živanović, marketing specijalista Banca Intesa.

Foto: Promo Foto: Promo

Opšti kriterijumi za izbor Intesa Farmera godine uključuju godišnje rezultate ostvarene kroz poljoprivrednu proizvodnju, posedovanje sopstvenih prostora za skladištenje, uključenost članova porodice u proizvodni proces i uspostavljena saradnja sa Bankom. U kategoriji Intesa Ratar kao dodatni kriterijum postavlja se upotreba moderne i energetski efikasne mehanizacije, u kategoriji Intesa Voćar implementiran sistem navodnjavanja, protivgradne zaštite, kao i posedovanje sertifikovanih sadnica, dok je poseban uslov za kategoriju Intesa Povrtar mogućnost proizvodnje u zatvorenom prostoru što iziskuje staklenik, plastenik ili folijarnu proizvodnju. Kao dodatni kriterijum za kategoriju Intesa Stočar predviđen je uzgoj rasnih grla stoke.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Pored predstavljanja novog ciklusa nagradnog konkursa Intesa Farmer, Banca Intesa je na ovogodišnjem sajmu poljoprivrede u Novom Sadu promovisala i aktuelnu ponudu namenjenu registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima koja uključuje kredite sa subvencionisanom kamatnom stopom, zajmove iz kreditnih linija Evropskog fonda za jugoistočnu Evropu (EFSE) i Nemačke razvojne banke (kFW), kao i kreditne proizvode razvijene u saradnji sa Garancijskim fondom AP Vojvodine i lokalnim samoupravama.

Strateški opredeljena da pruža aktivnu kreditnu podršku poljoprivrednim proizvođačima pomažući im da iskoriste svoj pun potencijal, povećaju konkurentnost i modernizuju proizvodnju, Banca Intesa je do sada registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima plasirala više od 29.000 kredita u ukupnoj vrednosti od preko 152 miliona evra, a tokom prva četiri meseca ove godine realizovala je oko 2.400 kredita u kumulativnom iznosu od oko 8,5 miliona evra, što predstavlja rast od 16 odsto u broju i preko 13 odsto u iznosu plasmana u poređenju sa istim periodom protekle godine. Kao rezultat, Banca Intesa je od početka 2015. povećala svoje tržišno učešće u segmentu poljoprivrede sa 10,8 odsto na 11,4 odsto.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Pored toga, klijentima iz segmenta velikih kompanija, malih i srednjih preduzeća i malog biznisa koji posluju u sektoru poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije Banka je do sada odobrila više od 65.150 kredita u ukupnom iznosu od 264 miliona evra. U prvom kvartalu ove godine realizovano je više od 200 plasmana u ukupnoj vrednosti od oko 13,5 miliona evra.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA