Obeležavanje 147 godina Islamske zajednice Srbije

Jubilej će biti obeležen umetničkom postavkom kod Šejh Mustafinog turbeta, a tokom sedmodnevnog obeležavanja predviđen je porodični dan na Kalemegdanu gde će se okupiti deca širom Beograda koja pohađaju veronauku

  • 5

Obeležavanje 147 godina postojanja Islamske zajednice Srbije počelo je večeras molitvom i predavanjem profesora Abdulaha Numana u Bajrakli džamiji u Beogradu.

 

Povodom 147 godina postojanja te verske institucije u Srbiji u narednih sedam dana, do 21. maja biće organizovane razne manifestacije.

 

- Islamska zajednica Srbije upravo ovom manifestacijom želi podstaći sve građane Srbije da razmisle o multikulturalnosti društva, a sa druge strane da mi, muslimani, koji živimo u ovoj zemlji pokažemo da smo deo te nje i da smatramo sebe delom koji može doprineti svim onim lepim stvarima koje se ovoj zemlji događaju - rekao je koordinator projekta Muedib Šahinović.

 

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

 

On je istakao da je večeras noć Miradža, blagoslovena noć u kojoj je poslanik Muhamed primio jednu od svojih važnih objava, a to je objava o obavljanju pet molitvi u toku dana, te da će profesor Numan održati predavanje na tu temu.

 

Jubilej će biti obeležen i umetničkom postavkom kod Šejh Mustafinog turbeta, a tokom sedmodnevnog obeležavanja predviđen je porodični dan na Kalemegdanu gde će se okupiti deca širom Beograda koja pohađaju veronauku.

 

Tokom obeležavanja biće održana i tribina "Islamska zajednica 147 godina posle", organizovano književno veče i koncert. Šahinović je naveo i da će 18. maja, na dan kada je Islamska zajednica Srbije postala to što jeste, biti organizovan svečani prijem.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA