EVO ZAŠTO RUSI VOLE SRBE: Čitajte "R magazin" - ruski ugao u Nedeljniku!

Pomoćnik generalnog direktora "Rosijske gazete" Jevgenij Abov je istakao značaj izlaska ruskog medijskog dodatka u okviru nezavisnog srpskog časopisa, koji će od sada na svojim stranicama predstavljati ne samo srpsku, nego i rusku tačku gledišta

  • 8

U Beogradu je, u hotelu "Metropol Palace", predstavljen "R magazin", redovni mesečni dodatak lista "Rosijska gazeta" ("Russia Beyond the Headlines") u Nedeljniku, najtiražnijem njuzmagazinu u Srbiji.

Događaj je održan na dan zvanične posete ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Srbiji. U pozdravnom pismu organizatorima i učesnicima prezentacije on kazao da će mesečni dodatak "R Magazin" u Nedeljniku omogućiti javnosti u Srbiji da se bliže upozna sa životom u Rusiji, njenim dostignućima u različitim oblastima, istorijom i kulturom, kao i da pruži svoj doprinos daljem zbližavanju između Rusije i Srbije.

- Prvi broj časopisa posvećen je 70-godišnjici Velike Pobede. Mi visoko cenimo učešće predsednika Tomislava Nikolića u prazničnim manifestacijama u Moskvi, kao i njegovu odluku da na Paradu 9. maja na Crvenom trgu uputi pripadnike Vojske Srbije - istakao je Lavrov.

On je naveo da bratstvo po oružju u teškim ratnim godinama, uzajamna simpatija i duhovna bliskost predstavljaju čvrst temelj rusko-srpskih odnosa, koje danas karakterišu plodna saradnja i širok dijapazon zajedničkih interesa u politici, ekonomiji i kulturnoj sferi.

Foto: Nedeljnik Foto: Nedeljnik

Pomoćnik generalnog direktora "Rosijske gazete" Jevgenij Abov je istakao značaj izlaska ruskog medijskog dodatka u okviru nezavisnog srpskog časopisa, koji će od sada na svojim stranicama predstavljati ne samo srpsku, nego i rusku tačku gledišta.

Govorili su i Veljko Lalić, glavni urednik i direktor Nedeljnika, koji je podvukao da će, uz najbolje tekstove srpskih, čitaoci Nedeljnika sada imati priliku da jednom mesečno, svakog prvog četvrtka u mesecu, vide i najbolje tekstove ruskih novinara, kao i Vjačeslav Čarski, zamenik glavnog urednika projekta "Russia Beyond the Headlines".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA