RUSIJA SE INATI: Pojačava ratno prisustvo na Krimu zbog NATO!

- Ovo nije bilo političko saopštenje, već iznošenje činjenice. Mi u ovom trenutku ne vidimo da NATO želi da traga za načinima praktične saradnje. NATO u tom smislu puca sebi u nogu - rekao je izaslanik Rusije u NATO, Aleksandar Gruško

  • 16

Rusija će pojačati vojno prisustvo na Krimu zbog planova NATO da se proširi u istočnoj Evropi, izjavio je izaslanik Rusije u NATO Aleksandar Gruško.

PRAVI SE "VELIKI UKRAJINSKI ZID": Kijev gradi bedem duž granice sa Rusijom koji će koštati 200 miliona dolara (VIDEO)

NATO nanosi samom sebi štetu time što izbegava praktičnu saradnju sa Rusijom, on time sebi "puca u nogu", dodao je Gruško.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je juče izjavio da su kanali Rusije otvoreni za političke kontakte sa Rusijom, ali da je praktična saradnja i dalje suspendovana.

- Ovo nije bilo političko saopštenje, već iznošenje činjenice. Mi u ovom trenutku ne vidimo da NATO želi da traga za načinima praktične saradnje. NATO u tom smislu puca sebi u nogu - rekao je Gruško.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Komentarišući sastanak ministara spoljnjih poslova članica NATO u Antaliji u Turskoj, Gruško je kazao da se stav tog vojnog saveza o Ukrajini nije promenio, navodi TAS.

- Mi vidimo da NATO sve percipira na svoj način. On ignoriše stvarni napredak postignut proteklih meseci i zanemaruje objektivne informacije distribuirane kroz kanale OEBS - dodao je on.

Gruško je istakao da NATO "i dalje Rusiju smatra stranom u ukrajinskom sukobu i najodgovornijom za odlaganje sprovođenja sporazuma iz Minska".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej Danilovič

    16. maj 2015 | 07:02

    Čuj inati.Pa na svojoj teritoriji moze da radi sta hoce.Nisu dossli u Norvesku Svedsku Poljsku Rumuniju Bugarski da postavljaju svoje tzv raketne stitove.Doduse ako hoce mogu i to!!!!!!!!

  • Dejan B.

    16. maj 2015 | 07:08

    Zivela Rusija!!!

  • crnogorac mm

    16. maj 2015 | 11:34

    Zivjela bratska Rusija zivjeli svi Pravoslavni narodi,dolje nato popusite nam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA