HAVARIJA NA RUSKOM NEBU: Nestala MOĆNA Putinova RAKETA! (VIDEO)

Ruska raketa tipa Proton-M, koja je nosila meksički komunikacioni satelit, najverovatnije je nestala nekoliko minuta po lansiranju

  • 17

Ruska raketa tipa Proton-M, koja je nosila meksički komunikacioni satelit, najverovatnije je nestala nekoliko minuta po lansiranju.

Proces lansiranja nije izveden prema planu pošto je telemetrijski sistem za navođenje prestao da funkcioniše, navode ruski mediji dodajući da je telemetrija otkazala svega minut pre nego što je satelit MeksSat-1 trebalo da bude postavljen u orbitu, a zvaničnici agencije Roskosmos pokušavaju da ustanove šta se zaista dogodilo.

- Ne znamo o čemu se radi, ali verovatno otpadanje trećeg dela rakete nije proteklo po planu - naveo je neimenovani izvor iz ruske svemirske agencije.

Prema drugom izvoru kontrola nad letom rakete izgubljena je 498 sekundi po lansiranju.

- Prema prvim informacijama, treći deo rakete i meksički satelit su verovatno pali u ruskom regionu Čita. Ministarstvo za vanredne situacije je upozoreno - naveo je izvor agenciji Interfaks.

MeksSat-1, satelit težak 5,4 tona, proizveo je Boing setlajt sistem, po nalogu meksičke vlade.

Foto: Flickr/Alex Lane Foto: Flickr/Alex Lane

Inače, satelit je trebalo da bude poslat u orbitu 29. aprila, ali je to odloženo na zahtev kompanije Boing setlajt sistem.

(Telegraf.rs / RT Ruptly)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LeBronZiggs

    16. maj 2015 | 11:45

    Džaba tolike rakete kad ne može da polete :D

  • dukljanin

    16. maj 2015 | 10:51

    Putin bi trebao dobro da pročešlja vojsku i vojni vrh Rusije ,da ga očisti od izdajnika jer ovo može da bude samo sabotaža...

  • sotir

    16. maj 2015 | 10:59

    ahahaha opet!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA