LEKARI JOJ UPROPASTILI ŽIVOT: Provela je 30 godina u krevetu zbog pogrešne dijagnoze, a onda je USTALA (FOTO)

Ova devojka je, zbog pogrešne dijagnoze, ceo svoj život provela u krevetu, a čak ni ne zamera lekarima. Odakle joj toliko snage?

  • 2

Džin Šeron Abot (38), dijagnostikovan je jedan oblik cerebralne paralize kada je imala četiri godine. Tri decenije kasnije, shvatili su da je ta dijagnoza pogrešna.

Punih 30 godina svoga života provela je u uverenju da pati od cerebralne paralize, da bi na kraju saznala da je to bila pogrešna dijagnoza i da su svi njeni simptomi mogli da se izleče uzimanjem tableta. Bez obzira na dijagnozu koja joj je skoro upropastila život, 38-godišnja Džin Šeron Abot, iz Minesote, nije ljuta na lekare.

Kad je imala samo četiri godine rečeno joj je da boluje od spastične diplazije, što je jedan od oblika cerebralne paralize. Posle tri decenije patnje zbog spazama mišića, slabosti, slabe pokretljivosti, ali i nekoliko teških operacija, Džin je u 33. godini dobila pravu dijagnozu.

Otkriveno je da ne boluje od cerebralne paralize već od dopa-reaktivne distonije, retke, ali izlečive bolesti mišića.

Foto: www.jeanabbott.com Foto: www.jeanabbott.com

- Iskreno, svašta sam prošla, ali nemam negativnih misli. Većinu detinjstva provela sam u krevetu, zavisila sam od drugih, ali svejedno mogu da kažem da sam imala fantastično detinjstvo. Prijatelji i rodbina su se odlično brinuli o meni – rekla je ona.

Kad su joj postavili dijagnozu cerebralne paralize, njeni roditelji otišli su po drugo mišljenje kod jednog od najboljih lekara u SAD. Ni on nije bio u pravu.

S 12 godina prošla je veoma bolnu operaciju kolena, a u dvadesetim godinama su joj ugradili u telo pumpu koja je trebalo da u svakom trenutku obezbedi dovoljnu količinu lekova u njenom telu.

Foto: www.jeanabbott.com Foto: www.jeanabbott.com

Od previše lekova dobila je nuspojave, što ju je nateralo da poseti specijalistu koji joj je promenio život. Novi neurolog uradio je skeniranje mozga i zaključio kako Džin zapravo boluje od dopa-reaktivne distonije. Objasnio je i da se simptomi te bolesti često mešaju sa simptomima cerebralne paralize.

Foto: www.jeanabbott.com Foto: www.jeanabbott.com

Primila je terapiju koja se sastojala od lekova za njenu pravu bolest i 2010. prvi put u životu ustala bez tuđe pomoći. Od tada je svakim danom sve jača, ima muža i troje dece, a u slobodno vreme piše blog i deli savete obolelima od iste bolesti.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ????

    17. maj 2015 | 07:45

    A komentari protiv lekara...ili to cuvate samo ta nas domace...

  • Marija

    24. mart 2016 | 20:13

    Naravno samo domace.A posle ce da nas lece gatare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA