Hari Poter zapalio Beograd: Hiljade mladih u prvoj pravoj "potermaniji" u Srbiji! (FOTO) (VIDEO)

Prijavilo se više od 6.000 mladih, ali mi smo odlučili da ograničimo broj na 2.000 takmičara iz bezbedosnih razloga, kažu iz Udruženja Sakurabana

  • 2

U Domu omladine u Beogradu juče je održana prva Potermanija. Više od 2.000 mladih imalo je priliku da kroz razna takmičenja pokažu svoja znanja o najpopularnijem naučno-fantastičnom filmu - Hari Poter.

ĆIRIBU ĆIRIBA: Otvara se škola za čarobnjake, otkrijte šta će deca sve naučiti

Ovo je prva Potermanija u Beogradu organizovana od strane Udruženja Sakurabana. Potpredsednica ovog udruženja Jelena Jokanović za Telegraf kaže da je veoma zadovoljna odzivom mladih:

- Jako sam zadovoljna odzivom. Prijavilo se više od 6.000 mladih, ali mi smo odlučili da ograničimo broj na 2.000 takmičara iz bezbedosnih razloga. Takmičari su imali priliku da kroz razne kvizove, testove, tribine i kosplej takmičenja prikupe što više poena i tako pobede na takmičenju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pobedu je odnela ekipa Slinterinci, koji su se najbolje pokazali tokom celodnevnog takmičenja. Grupu čine mladi srednjoškolci koji su bili počastvovani pobedom i ovacijama učesnika. Na naše pitanje šta je bila nagrada za uloženi trud, ovi mladi ljudi su kratko rekli:

- Pa ništa, nema nagrade. "Prajd" je nagrada!

Takmičari su na samom početku sortirani po kućama, tj. timovima koji su se borili za prvo mesto. Tokom čitavog dana organizovane su razne tribine, paneli, kvizovi i kreativne radionice u kojima su mladi mogli da pokažu svoje znanje.

Najzanimljivije je bilo Kosplej takmičenje, koje je počelo u 20 časova. Učesnici su u ovom delu takmičenja pokazali kreativnost maskiranja, a najmaštovitiji dobijali su najveći broj bodova.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Takođe, u holu Doma omladine prodavali su se razni suveniri, igračke, knjige i majice s likovima iz "Hari Potera". Tako su svi posetioci mogli za 150 dinara da kupe igračke Hari Potera. Jastuci, šolje  i posteri bili su od 250 do 500 dinara, dok su majice s Hari Poter likovima koštale 1.000 dinara, za mališane 800.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Delić atmosfere s ovog događaja možete pogledati ovde:

(I. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rosemiona

    20. maj 2015 | 13:54

    Da li znate da li ce, i kada biti ponovo ovakva manifestacija???

  • Apostol

    18. maj 2015 | 23:20

    Nema sta ,kulturni dogadjaj veka,jos samo deci podelite metle pa dapolete u bolju buducnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA