KRVAVI HAOS U TURSKOJ PRED IZBORE: Dve istovremene eksplozije u pro-kurskoj stranci (FOTO)

Pred parlamentarne izbore u Turskoj 7. juna došlo je do dve odvojene ekplozije u kancelarijama pro-kurdske Narodno demokratske partije

  • 5

Najmanje šestoro ljudi povređeno je danas u dve odvojene, ali istovremene eksplozije u kancelarijama pro-kurdske Narodno demokratske partije (HDP) u Adani i Mersinu, uoči opštih izbora u Turskoj, javila je turska novinska agencija Dogan.

DŽINOVSKA EKSPLOZIJA U RUSIJI: Razneseno pola puta! (VIDEO)

Turske agencije javljaju da je šest osoba povređeno u kancelariji HDP u Adani, a da je šef policije u Mersinu Rahmi Bastug potvrdio da se eksplozija dogodila u kuhinji prostorija te partije.

Vrhovna izborna komisija Turske će, 24. aprila, objaviti konačnu listu kandidata ukupno 19 političkih stranaka, među njima i vladajuće Partije pravde i razvoja, najjače opozicione Republikanske narodne partije, kao i opozicionih Nacionalne narodne partije i pro kurdske HDP, a na listi će biti i imena nezavisnih kandidata.

Parlamentarni izbori u Turskoj biće održani 7. juna.

(Telegraf.rs / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lila

    18. maj 2015 | 13:09

    Jadni kurdi tako im je uvek bilo u Turskoj, ubijani proganjani bez prava na jezik kulturu.Zato Turska nikad i nece uci u EU jer ne postuju ljudska prava, a znaju da se mesaju u politiku drugih zemalja.

  • DM.

    18. maj 2015 | 13:11

    Neverujem da ce im Kurdi ostati duzni.

  • GORKI

    18. maj 2015 | 11:54

    PRITISAK NA KURDE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA