ŽIVITE U NAJSREĆNIJOJ ZEMLJI U EVROPI: Radi se malo, a zarađuje se baš mnogo!

Za mnoge četvoročlane porodice nisu neophodna dva izvora prihoda da bi komforno živeli, pa se majke odlučuju da ostanu kod kuće ili da povremeno rade

  • 11

Holandija je visoko pozicionirana na listi najsrećnijih zemalja na svetu, a to je sve zbog toga što rade mnogo manje nego ostali na planeti. Takve životne navike "bude" u osobi dobro raspoloženje i omogućuju im da troše slobodno vreme na hobije i ono što ih ispunjava.

Mislili su da će uživati u vožnjama u luna parku, a onda im se desio ovaj HOROR! (VIDEO)

Podaci pokazuju da 26,8 odsto radno sposobnih muškaraca i 76,6 odsto žena na poslu provode manje od 36 sati nedeljno, dok u Velikoj Britaniji, na primer, to čini svega 10 odsto muškaraca i 40 odsto žena.

Za mnoge četvoročlane porodice nisu neophodna dva izvora prihoda da bi komforno živeli, pa se majke odlučuju da ostanu kod kuće ili da povremeno rade.

Prema zakonu, majke imaju pravo da skrate radno vreme bez ikakvih posledica.

Printskrin: Eurostat Printskrin: Eurostat

Holanđani ne skidaju osmeh sa lica, a sve zbog toga što najmanje četiri puta nedeljno trče, vežbaju ili se bave nekim sportom. Na listi fizički najaktivnijih evropskih građana oni zauzimaju 28. mesto.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma koga vi tesite

    18. maj 2015 | 13:59

    U Srbiji jad beda i cemer.Saobracajke svako jutro kao normalna vest ko vremenska prognoza prvo pocinje dan koliko je sinoc poginulo u saobracajkama.Do podneva sta je koji politicar rekao "neka nova izmisljotina ili bajka".Od podneva koliko ce jos poskupeti struja,namirnice i koliko ce skresati primanja i dali ce biti otpustanja.A pred spavanje opet bajke o novim ratovima i nemirima.I da za kraj mozda nas iznenadi neka nova o tome da li je neki seljak izvirsio masovni pokolj svoje sire i uze familije u ovako vec polu napustenom selu koje izumire.Ili sta je neka "fakultetski obrazovana i akdademski gradjanin" starleta izjavila.Zivimo u zemlji jada bede i ocaja,a pored toga drustveno,moralno i duhovno smo posrnuli i totalno igubljeni.A svaki vid za bolje sutra su nam napravili tako da se cini kao da je to borba sa vetrenjacama.Pozdrav svima i izvinite na duzem tekstu!

  • Iva

    18. maj 2015 | 12:53

    Zivim u Holandiji i lepo mi je, ali nije istina da se najmanje radi, daleko od toga!

  • Savatije

    18. maj 2015 | 13:27

    Sasvim normalno, prethodne generacije su stvorile bogatstvo dovoljno da cela holandija stane i da se lepo živi 15 godina... Pokrali su sve što su mogli .....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA