BRAVO! Vojvođanska banka uvela znakovni jezik

Prva smo kompanija koja je u Srbiji pokrenula ovaj vid dobrovoljne edukacije, sve u želji da pružanje bankarskih usluga omogućimo, bez dodatne pomoći i gluvim i nagluvim osobama, kažu u ovoj banci

  • 0

Prva kompanija u Srbiji čiji su zaposleni prošli dobrovoljni program obuke za srpski znakovni jezik jeste Vojvođanska banka, kako bi u svakodnevnom radu mogli da komuniciraju i sa gluvim i nagluvim osobama.

Dobrovoljnu obuku za znakovni jezik su do sada prošli zaposleni u filijalama u Beogradu, a trenutno je u toku i obuka za zaposlene u Novom Sadu.

Iz te banke su saopštili da se planom predviđa učešće zaposlenih iz ostalih filijala Vojvođanske banke na teritoriji Srbije.

U okviru prve faze posebnom oznakom su već obeležene filijale Vojvođanske banke na Voždovcu i Crvenom krstu u Beogradu, kako bi na taj način bile prepoznatljive svojim klijentima.

Banka se na takav korak odlučila u cilju lakše komunikacije i uključivanja osoba sa oštećenim sluhom u društvene tokove, a koji će ubuduće moći samostalno i lakše da koriste sve njene usluge, kao što je otvaranje računa ili provera dozvoljenog minusa na tekućem računu.

Foto: Asocijacija tumača srpskog znakovnog jezika Foto: Asocijacija tumača srpskog znakovnog jezika

“- Prva smo kompanija koja je u Srbiji pokrenula ovaj vid dobrovoljne edukacije zaposlenih u saradnji sa KC Čukarica i preduzećem 'Talking hands', a sve u želji da pružanje bankarskih usluga omogućimo, bez dodatne pomoći i gluvim i nagluvim osobama - rekla je menadžer za društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke Zorica Džida.

Prema evidenciji u Srbiji ima oko 100.000 nagluvih i 30.000 gluvih osoba, od čega samo u Beogradu živi oko 10.000 gluvih, dodala je Džida.

- Prepoznali smo potrebu naših gluvih i nagluvih sugrađana da im olakšamo korišćenje bankarskih usluga. Uz veliki entuzijazam naših kolega unapredili smo kvalitet pružanja usluga i iskreno verujemo da će i druge odgovorne kompanije slediti naš primer - zaključila je Dižda.

( Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA