DOKTOR IVAN RADAN UBIJAO PACIJENTE: Uhapšen zbog eutanazije!

Policija je optužila lekara iz Slovenije za ubistva, ali su i pronašli sredstva za smirenje, čiji je bio zavisnik, kao i fotografije nekih žrtava u njegovom kompjuteru

  • 0

Ljubljanska policija podigla je optužnicu protiv jednog neurologa, zbog sumnje da je ubio sedmoro ljudi eutanzijom.

DA LI JOJ TREBA ISPUNITI ŽELJU? Ova devojčica umire i traži da je ubiju! (VIDEO)

Lekar se nalazi u pritvoru, pošto ga je prethodno saslušao istražni sudija, piše "Dnevnik" pozivajući se na neslužbene informacije.

Dok policija odbija da otkrije bilo kakve službene informacije, pozivajući se na zaštitu podataka, "Dnevnik" je naveo da je u pitanju doktor Ivan Radan i prikazao ga sa lisicama na rukama, u pratnji policije u civilu.

Višemesečna istraga pokrenuta je pošto je krajem prošle godine otkriveno da je Radan delio smrtonosnu mešavinu kalijuma i morfijuma za neizlečive pacijente, prenosi agencija STA.

Radan je izjavio da se samo pretvarao da je delio lekove, kako bi pokrenuo raspravu o tretmanu pacijenata koji su na kraju života, ali je i pored toga dobio otkaz u Univerzitetskom Kliničkom centru u Ljubljani.

Istraga o slučaju je bila zapala u ćorsokak zbog nedostataka dokaza, pošto je pacijent kremiran, ali je ostalo nekoliko tragova, koji su naveli policiju da posumnja da je Radan počinio na destine ubistava iz milosrđa.

"Dnevnik" navodi da policija nije samo optužila Radana za ubistvo, već su pronašli i sredstava za smirenje, čiji je bio zavisnik, kao i fotografije nekih žrtava u njegovom kompjuteru.

Radan za sada ostaje u pritvoru, a istražni sudija će odlučiti da li će ga zadržati dok tužilaštvo ne sastavi optužnicu.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA