PO NAREĐENJU PUTINA: Počelo projektovanje ruske svemirske stanice!

U 2017. godini, očekuje se da će ruski deo biti dopunjen sa multifunkcionalnim laboratorijskim modulom, čvorom i naučno-energetskim modulom

  • 9

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je projektovanje nove ruske svemirske stanice, izjavio je zamenik premijera Dmitri Rogozin.

PUTINU SE ŽURI: Naredio da se ŠTO PRE proizvede oružje sa parade u Moskvi!

Rogozin je naveo da će ove sedmice predsednika izvestiti o planovima za razvoj kosmonautike, prenosi TAS.

Ranije je bilo objavljeno da rad postojeće Međunarodne svemirske stanice može da se nastavi do 2024. godine. U 2017. godini, očekuje se da će ruski deo biti dopunjen sa multifunkcionalnim laboratorijskim modulom, čvorom i naučno-energetskim modulom.

Ruska strana ne isključuje da bi novi moduli mogli biti odvojeni od postojeće stanice, jer će biti formirana nacionalna orbitalna stanica posle 2024. godine.

Foto: NASA Foto: NASA

Nacrt Federalnog svemirskog programa za 2016-2025. godinu, navodi da bi 2025. godine, stanica mogla biti dopunjena sa još dva modula - jednim energetskim i jednim sa promenljivim namenama.

Ruska federalna svemirska agencija Roskosmos je takođe navela da je Moskva spremna da predloži izgradnju zajedničke orbitalne stanice ostalim članovima BRIKS-a (Brazilu, Indiji, Kini i Južnoj Africi).

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Popaj

    20. maj 2015 | 07:21

    Razdvajanje stvara se novi savez.

  • GORKI

    20. maj 2015 | 07:37

    TAKO JE VLADIMIRE. SAVEZ TREBA DA IMA I SVEMIRSKI NAUČNI PROGRAM I JOŠ PONEŠTO KAO I ODVAJANJE OD SAD MODULA. A AMERI NEK SE PENJU PRAĆKOM.

  • топлистанадреалиста

    20. maj 2015 | 09:16

    Шта кажу еурофили на ово?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA