Pretučen u Zagrebu jer je Dalmatinac, a majka prebijenog mladića pozvala huligane na ručak da im pokaže da su svi isti!

- Sin mi je fizički jak, atletski građen i ima jake noge, tako da je za otvoreni prelom potkolenice trebao veoma jak udarac - rekla je majka Tonija Kljajevića (20) koji je za vikend brutalno pretučen bejbzol palicom u centru Zagreba

Splićanin Toni Kljajević (20) je u noći između petka i subote pretučen u Zagrebu, kada je umesto rođendanskog poklona, zadobio otvoreni prelom potkolenice leve noge i potres mozga od momaka koji su njega i njegove drugare napali bejzbol palicama.

Naime, on je u Zagreb došao sa prijateljima koji ovde studiraju i hteo je sa njima da proslavi rođendan, pa su se nakon okupljanja u stanu nešto pre ponoći zaputili prema jednom klubu, piše Slobodna Dalmacija.

Kada su došli ispred kluba, odjenom se pojavilo šest - sedam momaka sa bejzbol palicama, koji su pčeli da ih prvo verbalno, a kasnije i fizički napadaju. Prvo su nasrnuli na Tonija koga su tukli punih 20 minuta. Jedan od njegovih prijatelja, koji je uspeo da pobegne huliganima, pozvao je Hitnu pomoć i policiju.

Njegovu majku je čitav događaj mnogo potresao, a Hrvatska se podigla na noge. Nakon jedne operacije noge i kada je došao sebi, Toni je odlučio da se obrati javnosti i medijima, pa je napisao otvoreno pismo koje prenosimo u celosti.

Foto: AP/Tanjug, Foter/Flickr/Mallory Jean Foto: AP/Tanjug, Foter/Flickr/Mallory Jean

"Hello, evo javlja se sin ožalošćene majke. Tek sam sada došao sebi pa da i ja kažem nešto. uvek sam se radovao kada sam dolazio u Zagreb i do danas nisam imao nikakvih problema. Za sve one koji se pitaju jesam li to zaslužio ili ne, ja ću im reći da nije bilo razloga za verbalni, a kamoli fizički napad.

Evo me u bolnici sa spoljnim prelomom noge, ne mogu da sapvam od bola, a na pameti mi je samo kako da objasnim majci da nisam kriv i da to nisam zaslužio. Stojim u potpunosti iza majčinog pisma i duboko se nadam da će se ovakve stvari sve ređe događati."

Inače, njegova majka Meri Čizmić Kraljević, obratila se medijima i rekla da je za čitav incident saznala tek 11 sati kasnije kada ju je Toni nazvao i rekao da je operisan.

Foto: Wikipedia/Suradnik13 Foto: Wikipedia/Suradnik13

- Policija i ostali koji su znali nisu smatrali da je potrebno obavestiti roditelje da im je 20-godišnji sin brutalno napadnut. U principu, najčudnije mi je što mi niko nije obavestio. Odnos mene i sina je takav da se čujemo svakodnevno - kaže Meri i nastavlja:

- On je išao tamo da provede četiri dana jer je želeo da proslavi rođendan s prijateljima koji su u Zagrebu na studijama. I inače ide u Zagreb svaka dva do tri meseca na dva tri dana. Momci s kojima se druži su dobri, marljivi, studiraju i ispunjavaju svoje obaveze u roku.

Njen sin je napunio 20 godina u Zagrebu, a u subotu oko 14 sati je stigao poziv koji je Meri šokirao. Prema njenim rečima, Toni još uvek nije svestan svega što se dogodilo.

Foto-Ilustracija: flickr/N. Feans Foto-Ilustracija: flickr/N. Feans

- Sin mi je fizički jak, atletski građen i ima jake noge, tako da je za otvoreni prelom potkolenice trebao veoma jak udarac. Imam informaciju da je udaren palicom, ali ne znam kakvom. Bitno je da je glava živa. Ne usuđujem se da pozovem ostale roditelje jer ne znam da li znaju uopšte šta se dogodilo, ostala dvojica mladića koja su bila s mojim sinom imaju modrice i nisu ostali u bolnici - ističe Meri.

Kako kaže, od policije ne očekuje ništa, a jedino što ona i njen suprug žele je da se sretnu sa tim momcima koji su napali njihovog sina i drugare, da ih ugoste i pokažu kako nisu svi divljaci i da je njima svaki gost dobrodošao.

(Telegraf.rs / Izvor: Slobodnadalmacija.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    19. maj 2015 | 18:45

    Hrvatska ce se podeliti ponovo ,taj narod se i medjusobno mrzi.

  • VAN

    19. maj 2015 | 18:48

    Šta bi tek uradili srbinu u Zagrebu. Da bi u Srbiji bili uvek bili lepo ugosĆeni. On tebe kamenom a ti njega pogačom.

  • djordje

    19. maj 2015 | 20:24

    Dalmacija hrani pola hrvatske? Da su pametni i oni bi trebali da traze odvajanje? A da nepricamo o Dubrovackoj republici koja bi mogla postati Mote Carlo po bogatstvi da ne moraju placati debeli porez Hrvatskoj? Mislim da ovo nista nije novo? Dalmatinci nisu isto sto i Hrvati, ljutili se hrvati il ne?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA