Milijarder živi kao beskućnik!

Živeti u velikim kućama i pokazivati da sam bogat nije privlačno - kaže Nikolas Bergrin, čije se bogatstvo procenjuje na oko 1,8 milijardi evra

  • 0

Nikolas Bergrin (50) živi kao beskućnik. Nema stan, automobil i ima stvari dovoljno da se napuni jedna papirnata kesa. Zapravo, ima i bogatstvo vredno 1,5 milijardi funti (1,8 milijardi evra), ali misli da "posedovanje stvari nije interesantno".

Bergrin se stana u Njujorku i ostrva odrekao pre 12 godina, kada je krenuo da luta po svetu. Događa se da za mesec dana promeni 14 gradova, i to sve dok se njegovo poslovno carstvo širi, a i nedavno je pazario akcije "Burger kinga" za 881 milion funti.

- Posedovanje stvari nije interesantno. Živeti u velikim kućama i pokazivati da sam bogat nije privlačno. Sve što posedujem je privremeno, jer mi smo ovde samo nakratko. Samo će naša dela večno trajati - kaže ovaj za "Dejli miror".

Bergrin je rođen u Parizu 1961. u dobrostojećoj porodici. Njegov otac Hajnc, Jevrejin, trgovao je umetninama i družio se sa Pablom Pikasom. Nikolas je svoju buntovničku crtu pokazao još u školi, kada je zbog neposlušnosti izbačen iz internata u Švajcarskoj. Poznato je i njegovo obećanje da ne želi da nauči ni reč engleskog, jer je to jezik imperijalizma. Na kraju je, ipak, upisao finansije na Univerzitetu u Njujorku.

Sa 27 godina osnovao je Fond "Alfa investment menadžment", a nešto kasnije i firmu "Bergrin holdings", koja se bavi kupovinom kompanija. Nikad nije otkrio zašto, ali 2000. je razdelio veći deo svog bogatstva.

Druži se sa bogatima i slavnima, jednom godišnje priređuje zabavu povodom dodele nagrade Oskar, a među zvanicama su i Leonardo Dikaprio, Paris Hilton... Nikolas troši milione na dela Endija Vorhola i Demijena Hersta, a zatim ih poklanja muzejima. U 2011. je potrošio 12 miliona funti na kampanju za spasavanje Kalifornije od dugova.

(M. S. / Blic / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA