POROŠENKO: Ne verujem Putinu, Rusija će nas napasti na leto!

- Mogu li da budem potpuno otvoren: ovo nije borba sa separatistima koje Rusija podržava, ovo je pravi rat s Rusijom - rekao je Porošenko

  • 19

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko, rekao je da je njegova zemlja "u pravom ratu" s Rusijom i da bi Ukrajinci trebalo da se pripreme za veliku rusku ofanzivu.

ZEMLJA MU GORI, ON SE BOGATI: Petro Porošenko za godinu dana zaradio 16 miliona dolara!

Porošenko je u intervjuu za BBC rekao i da ne veruje svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu, ali da nema drugu mogućnost osim da pregovara s njim.

- Mogu li da budem potpuno otvoren: ovo nije borba sa separatistima koje Rusija podržava, ovo je pravi rat s Rusijom - rekao je Porošenko.

- Činjenica da smo uhapsili vojnike regularnih ruskih specijalnih snaga je jak dokaz za to - dodao je ukrajinski predsednik.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Upitan da li se plaši ruske ofanzive na leto, Porošenko je odgovorio.

- Plašim se svega. Mislim da pripremaju ofanzivu i da bi trebalo da budemo spremni. Mislim i da im ne dajemo ni najmanju šansu za provokaciju. Za to će u potpunosti oni biti odgovorni.

Porošenko je dodao da, iako ne veruje Putinu, nema drugu mogućnost nego da veruje u diplomatiju.

On je rekao i da strahuje da neki delovi Ukrajine neće moći da budu preuzeti od separatista samo vojnim sredstvima, što znači da je diplomatija jedino rešenje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloslav

    20. maj 2015 | 11:56

    Da je htela, Rusija je još prošle godine mogla da pregazi Ukrajinu. Ovo što sad kukumavči Potrošenko naručili su Ameri. Njima treba opravdanje za naoružavanje Ukrajine . Njima treba sukob Rusije i Ukrajine. Njima treba zlo u Evropi. Nikome drugom.

  • Peca

    20. maj 2015 | 11:04

    E da si ti ziv izdrav,da ratujes protiv rusije davno bi rusi bili u kijevu.napadaj podmuklo i dalje svoje gradjane,i moli boga da se rusija stvarno ne umesa...

  • cetinje

    20. maj 2015 | 11:34

    prasenko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA