VEZALI GA, MUČILI, PA MU ODSEKLI GLAVU: Pronađen leš novinara koji je kritikovao korumpirane političare!

Meckerov nestanak prijavljen je pet dana pre nego što je njegovo telo pronađeno u blizini grada Padre Paraiso u jednoj od najsiromašnijih oblasti Brazila

  • 1

Obezglavljeno telo brazilskog novinara i poznatog blogera Evanija Žozea Meckera (67), poznatog po kritici korumpiranih političara, pronađeno je u ruralnoj oblasti jugoistočne države Minas Žerais, saopštila je danas lokalna policija.

Meckerov nestanak prijavljen je pet dana pre nego što je njegovo telo pronađeno u blizini grada Padre Paraiso u jednoj od najsiromašnijih oblasti Brazila, preneo je AP.

- Ruke su mu bile vezane na leđa, a na telu je bilo tragova torture - rekao je predstavnik polcije, dodajući da je ubistvo najverovatnije motivisano nedavnim Meckerovim istragama dečje prostitucije i trgovine droge.

U blizini njegovog tela, pronađena su njegova lična dokumenta, kreditne kartice i isprave.

Prema rečima neimenovanog policajca, policija razmatra i mogućnost da je u pitanju možda i zločin iz strasti, ali nije dao nikakve detalje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- To je varvarski čin koji je šokirao Minas Žerais i celokupan Brazil - rekao je u telefonskoj izjavi Kerison Lopeš, predsednik Saveza novinara Brazila.

Koordinator njujorškog Komiteta za zaštitu novinara Karlos Laurija, rekao je u telefonskoj izjavi da je od 2011. godine ubijeno najmanje 14 brazilskih novinara "zbog onog što su pisali, čime je Brazil postao veoma opasna zemlja po rad novinara".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • obilic

    21. maj 2015 | 22:49

    Novinari danas imaju to tesko svaka budala moze daih napadne verbalno jer neznaju drugacije da komuniciraju. Treba se boriti recima i istinom a ne odmah ubiti ako ti nesto ne odgovara. Pa i stoka je tolerantna a covek je gori od stoke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA