ČESTITAMO: ITHS obeležio dan škole predstavom "Kosa" (FOTO)

- Izabrali smo dan Svetog Ćirila i Metodija kao dan škole jer su oni prosvetitelji, a naša škola, kao i kompanija Komtrejd, predstavaljaju prosvetitelje u IT sektoru - kaže direktor ove srednje škole Dragan Živković

  • 0

Povodom dana škole Srednje škole za informacione tehnologije ITHS danas je održana proslava u Domu kulture "Studentski grad". Ova proslava je počela u 19 časova i učenici su posebno za ovaj dan organizovali predstavu "Kosa" po istoimenom filmu.

Predstavi upriličenoj povodom dana škole prisustvovalo je preko 500 ljudi, među kojima je bilo mnogo roditelja učenika škole.

U okviru programa proslave dana škole direktor Dragan Živković je pozdravio prisutne i izneo retrospektivu rada u prethodnoj godini, a govorio je i direktor Visoke škole za Informacione tehnologije. Tokom proslave uručene su i nagrade najuspešnijim učenicima na takmičenjima, kao i zahvalnice nastavnicima i saradnicima škole.

ČESTITAMO: Dodeljene diplome i nagrade najboljim studentima ITS-a (FOTO)

Dan škole je 24. maja na dan Svetog Ćirila i Metodija, a odluku da baš ovaj praznik bude Dan škole doneli su Osnivački odbor i nastavničko veće.

Foto: Promo Foto: Promo

Direktor ove škole prof dr Dragan Živković kaže za Telegraf da od osnivanja škole redovno obeležavaju ovaj dan. 

- Izabrali smo dan Svetog Ćirila i Metodija kao dan škole jer su oni prosvetitelji, a naša škola, kao i kompanija Komtrejd, predstavaljaju prosvetitelje u IT sektoru - kaže direktor ove srednje škole.

On dodaje da se proslava dana škole organizovala i ranijih godina osim prethodne, zzbog poplava u Srbiji i zbog toga što je veliki broj učenika volontirao u Obrenovcu i Beogradu, pomažući ljudima koji su evakuisani.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Direktor Srednje škole za informacione tehnologije kaže da su se učenici dobro pripremali za ovu predstavu i da su želeli veoma bogatim programom da obeleže dan škole.

- Učenici su se veoma zalagali i potrudili da predstavu "Kosa" pripreme na najbolji mogući način. Oni su svoje znanje iz informacionih tehnologija primenili i na predstavi, pa se na video platnu emitovao film, dok su oni na pozornici izvodili predstavu - kaže on za naš portal.

Da su se ozbiljno pripremili za predstavu, govori i činjenica da su kupili uniforme za potrebe kostima.

Foto: Promo Foto: Promo

Direktor škole u razgovoru za Telegraf ističe da je ova škola od osnivanja 2011. godine išla uzlaznom putanjom i da su se razvijali u svim pravcima. On napominje da ove godine imaju prvu generaciju maturanata.

-  Razvili smo vanredno i specijalističko školovanje koja podrazumeva obrazovanje nakon završene srednje škole. Bitno je istaći i da imamo učenike iz drugih zemalja poput Grčke, Švajcarske, Angole i Hrvatske - priča Živković.

Srednja škola za informacione tehnologije ima preko 250 učenika i zapošljava 56 radnika od čega je 46 nastavnika.

Foto: Promo Foto: Promo

Direktor škole ističe da je ova školska ustanova poznata kako u Beogradu, tako i u širem regionu i da uprilog tome govori činjenica da ima mnogo zainteresovanih iz unutrašnjosti koji bi upisali ovu školu.

- Možemo da se pohvalimo činjenicom da našu školu upisuju pretežno odlični i vrlo dobri učenici. Takođe, vrlo je pohvalno to što će 60 odsto naših maturanata svoje školovanje nastaviti na našoj Visokoj školi za informacione tehnologije - zaključuje Živković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA