Kosovska Mitrovica: Srbi sprečili uvođenje straže KPS-a!

U gradu oglašene sirene za uzbunu, na protestu oko zgrada su se okupili i Srbi i Albanci, koji nameštaju kontrapunkt oko ovog dela grada kako bi sprečili Srbima bilo kakav pristup zgradama

  • 1

Grupa Srba sprečila je danas pripadnike kosovske policije da postave stražarske kućice u severnom delu Kosovske Mitrovice, u neposrednoj blizini solitera u kojem je u nedelju ujutro u eksploziji bombe poginuo kosovski Albanac, a dvoje njegove dece povređeno.

Oko 13 časova u naselju "Tri solitera" u severnom delu Kosovske Mitrovice kosovska policija pokušala je da postavi stražarsku kućicu.

U tim trenucima začula se sirena za uzbunu nakon čega su se građani spske nacionalnosti okupili i razlupali jednu od dve kućice (kontejnera) koju su pripadnici kosovske policije dopremili iz južnog dela Mitrovice.

Srbi koji su sprečili postavljanje kućice i dalje se u grupama nalaze u blizni "Tri solitera". Pripadnici kosovske policije povukli su se posle incidenta u južni deo grada.

U neposrednoj blizini nalaze se i prostorije srpske opštine gde je parkirano jedno vozilo lokalne kosovske policije, dok se drugo vozilo nalazi ispred solitera u kojem je pretprošle noći došlo do eksplozije.

Nakon eksplozije i pogibije Albanca u nedelju ujutro kosovski ministar policije Bajram Redžepi najavio je da će policijske patrole biti raspoređene u tom delu grada.

Pre nekoliko dana u Kosovskoj Mitrovici je poginuo Seljver Haradinaj u naselju Tri solitera, kada je nepoznata osoba postavila plastični eksploziv na prozoru njegovog stana, koji se nalazi u prizemlju zgrade.

(B. Tasić / Foto: radiokim.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VeljkoDjuric

    9. april 2012 | 14:57

    "kada je nepoznata osoba postavila plastični eksploziv na prozoru njegovog stana" - Ja kako čujem u gradu, dotični se navodno bavio "proizvodnjom" plastičnog eksploziva!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA