MASOVNO UBISTVO VIŠE OD 400 LJUDI: Stradali i deca i žene!

Pripadnici Islamske države ubili su najmanje 400 ljudi, većinom žena i dece, u drevnom sirijskom gradu Palmiri

  • 25

Pripadnici Islamske države ubili su najmanje 400 ljudi, većinom žena i dece, u drevnom sirijskom gradu Palmiri, objavila je sirijska državna televizija.Opozicioni aktivisti tvrde na društvenim mrežama da se stotine tela mogu videti na ulicama grada, od kada su ga u sredu zauzeli ekstremisti, preneo je Rojters.

Ozloglašeni džihadisti koji su osnivali kalifat prošle godine na teritoriji Iraka i Sirije, prokrčili su put u Palmiru pešice, posle prodora na severu grada. Palmira se nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine i predstavlja pravu oazu sa ruševinama iz antičkog doba.

Printskrin: Youtube/Vocativ Printskrin: Youtube/Vocativ

Strahuje se da će istorijske znamenitosti ovog drevnog grada biti uništene poput onih u Iraku. Posle zauzimanja Palmire pod kontrolom Islamske države nalazi se više od 50 odsto sirijske teritorije. Događaji u Palmiri izazvali su oštre reakcije javnosti, a Unesko je saopštio da bi uništenje ovog grada bio "ogroman gubitak za čovečanstvo".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Herceg

    24. maj 2015 | 16:35

    Da li je moguce da nema snage ni volje da se ova gamad satru sa zemljom??? Cio svijet se digne na noge kad u Parizu budale napadnu novinare a kad se ubije 400 zena i dijece niko nista.

  • Soko

    24. maj 2015 | 17:33

    Oni su guba ili lepra ovog doba o ako se ne uniste zarazit ce ceo svet.

  • bojan

    24. maj 2015 | 17:24

    Ali zato su nas bombardovali 99.m.j

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA