UZMITE ODMAH POKLON OD 50 EVRA: Zavalite se u fotelju i utrostručite pare! Evo kako

FXLider, specijalno čitaocima Telegrafa, daje 50 evra namenjenih za trgovanje cenom zlata na svetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj možete zaraditi i na rastu ali i na padu cene!

  • 5

Od kada je u septembru 2011. godine cena zlata dostigla svoj maksimum do danas pala je oko 36%. Međutim poslednjih godinu dana i pored povremenih oscilacija cena se stabilizovala iznad 1140 dolara po unci. Trenutna cena se kreće iznad 1200 dolara po unci i već četvrtu nedelju je u blagom rastu.

FXLider, specijalno čitaocima Telegrafa, daje 50 evra namenjenih za trgovanje cenom zlata na svetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj možete zaraditi i na rastu ali i na padu cene.

Preuzmite 50 eura za trgovanje ovde

Da li će cena zlata porasti zbog situacije u kojoj se Grčka nalazi i njenog žongliranja na ivici bankrotstva ili će pasti sa pooštravanjem monetarne politike Federalnih Rezervi i povećanjem kamatnih stopa? Zašto nedavni pad dolara nije izazvao jači rast cene ovog plemenitog metala?

Foto: Abid Jewellers Foto: Abid Jewellers

Dok se zlato samo po sebi nije promenilo, promenio se svet oko njega. U današnjem svetu gde samo jedna izjava nekog od visokih zvaničnika velikih centralnih banaka može da izazove velike promene na tržištu, zlato ipak još uvek predstavlja siguran instrument koji u manjoj meri reaguje na potrese na tržištu, od na primer valuta.

Razlog za to je činjenica da su najrazvijenije zemlje sveta pod velikim pritiskom javnih dugova, što često dovodi do toga da se njihove centralne banke odlučuju da putem niza alata među kojima su smanjivanje kamatnih stopa ili štampanje novca devalviraju ili umanjuju vrednost valute. Kada je u pitanju zlato ovo je naravno nemoguće. Njegova količina je u potpunosti ograničena a troškovi eksploatacije sve viši.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Šta danas pokreće cenu zlata?

Trenutna situacija na finansijskom tržištu i u globalnoj ekonomiji daleko je od stabilne. Ipak, velika neizvesnost oko sposobnosti Grčke da ispuni svoje obaveze i ostane u zoni evra nije u značajnijoj meri uticala na rast cene zlata. Van Grčke, strah da bi ovaj vid krize mogao da se prelije i na druge zemlje nije prevelik jer su finansijske institucije imale dovoljno vremena da se priprema za scenario bankrotstva Grčke i njenog eventualnog izlaska iz monetarne unije.

Preuzmite 50 eura za trgovanje ovde

’Najveći deo grčkog duga trenutno je u vlasništvu MMF-a , ECB i Evropske Unije čime ovo postaje pre svega politički problem. Sa druge strane, ono što možda ima trenutno jači uticaj na kretanje cene ovog plemenitog metala je monetarna politika Federalnih Rezervi. Politika jeftinog novca je pri kraju i nakon završetka programa monetarnog popuštanja uskoro se očekuje i povećanje kamatnih stopa što svakako ne ide u prilog rastu cene zlata koje na tržištu ima ulogu utočišta i u koje investitori ulažu u periodima nestabilnosti i krize. Međutim, kada će se Federalne Rezerve zaista odlučiti na ovaj korak to je još uvek neizvesno.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Prema nedavnoj izjavi američke centralne banke, iako su stopa nezaposlenosti i inflacija u blizini ciljnih vrednosti, opšti ekonomski uslovi u SAD-u mogli bi još neko vreme da odlože ovaj potez’ kažu u FXLider-u.

 

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MarkoPA

    25. maj 2015 | 13:47

    Ja bih odmah mojih 50e. :D

  • Milan

    25. maj 2015 | 15:41

    Znam jednog koji je pre dve godine uzeo 50 evra, zaradio fiktivni novac a kada je poceo sa realnom trgovinom svojim novcem I novcem svojih klijenata izgubio oko 100-200 hiljada evra( I tri uspesne firme)

  • cile

    26. maj 2015 | 12:41

    Veca je sansa da dobijes sedmicu na lotou nego da zaradis na forex-u, ne kazem da nije moguce ali zahteva veliki rad i trud i posle par godina pracenja i vezbanja mozda poceti sa pravim novcem....u protivnom je cista kocka i osudjeni ste na gubitak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA