IZDAO BOGA DA BI SPASAO DETE: Njegov gest dirnuo je ceo svet, a ovako su mu se odužili! (VIDEO)

Harman Sing bez oklevanja je odmotao je turban i zamotao ga oko glave dečaku kog je udario auto. Kada su ga posetili novinari lokalne televizije, videli su da spava na dušeku i da ima samo dve plastične stolice i mali plastični stočić

  • 18

Dvadesetdvogodišnji sik Harman Sing, koji je dirnuo ceo svet kada je skinuo turban da bi zamotao glavu dečaka koga su u Novom Zelandu udarila kola, dobio je nagradu za ovaj humani čin pošto mu je lokalna prodavnica poklonila nameštaj za njegov skromno opremljen stan.

IZDAO JE BOGA DA BI SPASAO ŽIVOT DETETU: Da li je ovaj čovek grešnik ili heroj?

Sing, koji je živi u Oklandu, istrčao je iz kuće kada čuo je škripu točkova i ugledao teško povređenog dečaka Dejdžana Paiju. Videvši da dete krvari, bez oklevanja je odmotao je turban, koji je kod sika važan verski simbol i nikada se ne skida na javnom mestu, i zamotao ga dečaku oko glave.

Kada su ga novinari lokalne televizije "One News" posetili u njegovom stanu, videli su da živi u veoma skromnim uslovima, spava na dušeku na podu i da ima samo dve plastične stolice i mali plastični stočić. Inspirisana zabrinutim komentarima gledalaca, redakcija sajta "Good News Network" stupila je u vezu s vlasnikom lokalne prodavnice, koja je iznenadila Singa novim nameštajem.

Printskrin: Youtube/Sikh Channel Printskrin: Youtube/Sikh Channel

Mladi student nije mogao da veruje kada je ugledao kamion i ljude koji su istovarili garnituru za sedenje, krevet i stočič. Bio je toliko dirnut da je jedva uspeo da prozbori "hvala" i "veoma sam srećan", pre nego što se rasplakao. Kada se pribrao, rekao je da je "ovo najveće iznenađenje u mom životu". Setio se i svog oca koji je preminuo prošle godine.

- Kad bi sada mogao da me vidi, bio bi ponosan - rekao je on.

Četiri dana posle nesreće, Sing je posetio Dejdžana u bolnici i doneo mu balon i čestitku.

- Tako sam srećan što ga vidim. On je hrabar momak - rekao je je Sin za Dejli mejl.

Iako još hoda na štakama, dečačić se oporavlja i stanje mu je stabilno, a njegova majka je duboko zahvalna Singu.

- Veoma sam mu zahvalna, jer znam da njihova vera brani skidanje turbana. Da nije bilo njega, moj sin više ne bi bio s nama - rekla je ona.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • svaka mu je zlatna...

    26. maj 2015 | 05:10

    Ако је неко човек,онако како човек и треба да буде,потпуно је не важно да ли носи турбан,фес,шајкачу,шешир...

  • Nja

    26. maj 2015 | 08:07

    Nije on izdao nikog, uzdigao se vise od vecine "vernika" bilo koje vere jer je pokazao sta znaci biti covek!!

  • Dr_sokrates

    26. maj 2015 | 03:04

    Lepo se osećam dok čitam ovaj komentar!!! Vraća mi veru da još uvek postoje dobri ljudi. Kad kažem "ljudi" onda ne mislim na veru, naciju, i boju kože. Već na čoveka od krvi i mesa. Kako ti pomažeš drugima tako će i bog tebi da vrati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA