JEZIVA SLIKA USRED BEOGRADA: Siročad iz doma za nezbrinutu decu prose na ulici!

Direktorka Doma "Drinka Pavlović" oštro je demantovala da bilo ko od vaspitača tera decu da prose ili da im uzima novac koji "zarade" na ulici: "Ako odete na bilo koju raskrsnicu, videćete decu koja prose. Tom decom se niko ne bavi"

  • 13

Život dece bez roditeljskog staranja je sam po sebi težak i svako dete u toj situaciji iza sebe ima tužnu priču. Domovi upravo služe da im pruže utočište i da svi ti mališani steknu utisak da se nalaze u sigurnom, porodičnom okruženju.

No, da li je sve baš tako?

Čitateljka Telegrafa koja je želela da ostane anonimna, javila se nedavno našoj redakciji tvrdeći da je svedok jezivog skandala! Naime, ova Beograđanka, koja tvrdi da je upućena u čitavu stvar, nam je objasnila da deca, uzrasta od sedam do 18 godina iz Doma "Drinka Pavlović na Senjaku prose po ulicama Beograda!

Da je zaista tako, i sami smo se uverili nakon što smo otišli na lice mesta i zatekli decu kako prose ispred jednog marketa i kod obližnje pijace.

- Sumnja se da jedan od vaspitača uzima novac deci koja prose, dok se drugi vaspitači protive tome da deca na taj način "zarađuju" - kaže sagovornica Telegrafa, koja nije želela da joj otkrivamo identitet.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Objašnjavajući prilike u Domu "Drinka Pavlović", naša sagovornica kaže da među decom ima jedan dečko od 17, 18 godina koji svira u tarabuku i uz to i prosi i da mu je pomenuti vaspitač jednom prilikom navodno probušio instrument, jer nije hteo da mu da novac koji je zaradio proseći na ulici.

U ovom domu ima i dece ometene u razvoju...

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako bismo čuli i drugu stranu priče, razgovarali smo sa nadležnima iz doma "Drinka Pavlović" koji oštro demantuju ove navode.

Oni kažu da nije tačno da je vaspitač uzimao novac deci i da su "upoznati sa tim da navodno komšiluk deci iz doma daje novac iz sažaljenja".

- Prošle nedelje smo psiholog i ja išle u obilazak da proverimo da li deca prose na ulici i kod jednog dečaka smo našle oko 200 dinara. Ja sam mu taj novac, za koji sumnjam da je isprosio, uzela i dala našoj kreativnoj radionici. Odmah smo obavestili Centar za socijalni rad - objašnjava za Telegraf Snežana Nikolić, direktorka Doma "Drinka Pavlović".

Rukovodilac ovog doma dodaje i da su oni dužni da znaju gde se nalaze deca i šta rade kada nisu u domu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Snežana Nikolić takođe demantuje da je pomenuti vaspitač uništio instrument tarabuku dečku koji svakodnevno svira na ulici.

- Ako odete na bilo koju raskrsnicu, videćete decu koja prose. Tom decom se niko ne bavi... Važno je da su problem naša deca iz doma, i to odmah mora u novine - poručila nam je Snežana Nikolić.

Sama deca nisu želela da nam potvrde, ali ni demantuju priče da ih neko tera da prose, ali svakako da njihovu stranu priče ne bismo smeli ni da objavimo, jer, tako nalaže zakon, iako je njihova strana priče upravo ona najtužnija. Bez obzira zašto prose!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mins

    16. jun 2015 | 15:15

    sramota,uverila sam se da ne brinuno deci da su ti vaspitaci uglavnom retardi,drzavo reaguj,odavno sam misljenja da sve zaposlene u svim socijalnim ustanovama treba raspustiti!

  • Tutor

    16. jun 2015 | 16:05

    Ja bi im poslao sve moguće kontrole i inspekcije, a kao šlag na torti kriminalističku policiju, pa da vidim hoće li se ikad više pojaviti neki problem.

  • N.N.

    16. jun 2015 | 17:51

    Prosjačenje je Ogroman biznis. U 90% slučajeva kada date pare prosjaku, neće on potrošiti taj novac. Davanjem para podstičete prosjačenje i enormno bogaćenje organizatora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA