ZA NJENU SMRT NIKO NIJE KRIV: Sud doneo sramnu presudu u slučaju male Natalije

- Neverovatno je da doktorka s očiglednim propustima u radu bude oslobođena uz obrazloženje da krivica nije dokazana - navodi David Kecman, ujak preminule Natalije Tešić

  • 42

Natalija Tešić preminula je 2009. godine dok je imala svega šest meseci i to zbog pogrešne dijagnoze i lekarskog nemara. Danas, umesto da je roditelji spremaju za školu, obeležiće šestogodišnji pomen svojoj bebi.

Tragična priča ove porodice počela je u maju 2009. ueški Domu zdravlja "Novi Beograd". Bebu s teškim zapaljenjem mozga doktori su u dva navrata vraćali kući na lečenje, uz objašnjenje da se radi o najobičnijem virusu.

Neophodne analize nisu urađene, a prava dijagnoza utvrđena je tek iz trećeg puta, kad je dete u teškom stanju prebačeno u dečju bolnicu u Tiršovoj. Beba je zatim ubrzo pala u komu i preminula.

Za nesavesno lečenje optužena je doktorka Lidija Manić koja je dete pregledala drugog dana, ali bez obavljanja svih neophodnih analiza, a potom vratila kući.

- Šokirani smo presudom, kao i čitavim suđenjem koje zajedno s istražnim postupkom trajalo više od pet godina. Neverovatno je da doktorka s očiglednim propustima u radu bude oslobođena uz obrazloženje da krivica nije dokazana. Verujemo da će Apelacioni sud ukinuti presudu - kaže ujak bebe David Kecman.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prolece

    26. maj 2015 | 11:44

    Mozda je doktorka oslobodjena od krivice ali zauvek ce je pratiti ove predivne plave okice! Dusica mila nevina!Stidi se Srbijo

  • Srbin

    26. maj 2015 | 11:28

    Ni jedan doktor nikada nije osudjen...

  • Nislijka

    26. maj 2015 | 11:09

    Doktori su izludeli nacisto. Pre nedelju dana drugarica je izgubila majku jer su je 3 puta vracali bez i jedne analize, a zeni puklo debelo crevo. Kada su je cetvrti dan primili u bolnicu vec je bilo prekasno, preminula je naredni dan. Ne razumem kako niko ne odgovara zbog ovakvih stvari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA