Cvetković: Ibarska odlazi u istoriju

Azerbejdžanski kredit za finansiranje putne infrastrukture omogućio da se radovi na toj važnoj saobraćajnici maksimalno ubrzaju

  • 0

Premijer Mirko Cvetković najavio je da će Ibarska magistrala u narednih nekoliko godina otići u istoriju, jer su se realizacijom dugoročnog azerbejdžanskog kredita za finansiranje gradnje putne infrastrukture stekli uslovi da se radovi na toj za Srbiju vitalno važnoj saobraćajnici maksimalno ubrzaju.

Izgradnja tog autoputa, prema rečima premijera, predstavlja ogromnu razvojnu šansu za domaću privredu.

- Taj posao će obezbediti ravnomerni razvoj Republike na celoj teritoriji i pružiti priliku da se zaustavi dalji demografski pad kroz unapređenje uslova za život i rad svih građana Srbije. U najskorije vreme očekuje se posao za oko 850 radnika koji će biti angažovani na izgradnji deonica ovog autoputa - rekao je Cvetković.

On je dodao da Ibarska magistrala predstavlja jedan od najopterećenijih saobraćajnih pravaca na kome se godišnje desi najveći broj nesreća.

- Realizacijom ovog projekta Ibarska magistrala u svom negativnom kontekstu odlazi u istoriju, a jugozapadna i zapadna Srbija postaju deo mreže evropskih koridora kroz Srbiju - naglasio je Cvetković.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA