KRVNA OSVETA ALBANACA: Dve porodice godinama bile u svađi, a onda se desilo stravično ubistvo!

Tokom pucnjave jedan od učesnika u svađi je ubijen, drugi je zadobio teške povrede, a jedna slučajna prolaznica je lakše povređena

  • 7

Dugogodišnja porodična svađa dve albanske porodice završena je krvavim obračunom pištoljem i jednim ubistvom, a bečka policija ističe da se radilo o krvnoj osveti, uobičajenoj kod Albanaca.

ZBOG KRVNE OSVETE: Deca u Albaniji ne idu u školu

Obračun se odigrao u nedelju uveče.

Portparol bečke policije Tomas Kajblinger saopštio je da su prva saslušanja žrtava pokazala da su se četiri muškarca našla na tramvajskoj stanici kako bi razgovarali.

Policija je uspela, na kratko, da sasluša brata ubijenog Albanca, koji je, takođe, zadobio teške povrede, ali je van životne opasnosti. On je rekao da je dugi niz godina između dve porodice tinjala svađa, a da je tada dogovoreno da se predstavnici porodica nađu kako bi raspravili otvorena pitanja.

U tramvaju, u koji su ušli, najpre je došlo do bučne svađe, koja je prerasla u raspravu pesnicama, a kada je žrtva okršaja htela da sa bratom izađe iz tramvaja, pripadnici suprotnog klana su potegli pištolj. Policija je na licu mesta pronašla pet čaura kalibra devet milimetara.

- Zločin je bio već duže planiran - tvrdi Kajblinger dodajući da se radilo o krvnoj osveti.

Tokom pucnjave jedan od učesnika u svađi je ubijen, drugi je zadobio teške povrede, a jedna slučajna prolaznica je pogođena. Na sreću, zadobila je samo lakše povrede.

Policija je raspisala poternicu za ubicom i objavila fotografiju, uz molbu građanima da im jave ukoliko imaju informacije u vezi tog zločina.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA