HRVATI DIŽU SPOMENIK TUĐMANU: Knin dobija bronzanog Franju za godišnjicu "Oluje" (VIDEO)

Kip će biti visok tri metra, ali će zbog pomanjkanja vremena, prvo biti izrađen od poliestera, a tek kasnije biće izliven u bronzi

  • 91

Na godišnjicu "Oluje" Hrvatska dobija spomenik svog prvog predsednika. Kip će biti visok tri metra, prvo od poliestera, kasnije u bronzi.

USTANI FRANJO, HRVATSKA TE ZOVE: Hrvatski pop doziva Tuđmana!

Posle spomenika Franji Tuđmanu od 2,5 metara u Pločama, uskoro će još veći biti postavljen u Kninu. Upravo se dovršava konkurs na kojem će biti izabran umetnik čije viđenje prvog hrvatskog predsednika će biti do 5. avgusta postavljeno na vrh kninske tvrđave.

Kip će biti visok tri metra ali će, zbog pomanjkanja vremena, prvo biti izrađen od poliestera, a tek kasnije biće izliven u bronzi.

Plastični Tuđman, premazan posebnim materijalom kako bi dobio patinu i izgledao "stariji", dočekaće goste koji će obeležiti dvadesetu godišnjicu "Oluje". Dan ranije biće vojna parada u Zagrebu. Inače, pomenuti spomenik trebalo je prvobitno da bude ispred zgrade gradske uprave u Kninu, ali je onda odlučeno da završi na vrhu tvrđave.

Povratak Tuđmana među Hrvate izgleda neobično budući dqa su lokalni HDZ-ovci u Pločama pevali spomeniku "Ustani Franjo, Hrvatska te zove".

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

- Spas za Hrvatsku je povratak tuđmanizmu - rekao je tom prilikom dr. Andrija Hebrang, bivši visoko pozicionirani HDZ-ovac, koji je prvi okrenuo leđa Tuđmanu.

Histerija sa Tuđmanom međutim većinu građana Hrvatske ostavlja ravnodušnim, ne samo iz ideoloških razloga.

Bez obzira na ideološke razlike, takmičenje da svako malo mesto ima svoj spomenik Tuđmana se nastavlja, bez obzira na cenu, pa tako ih sada po Hrvatskoj ima više od dvadeset.

Spomenik Franji Tuđmanu u Pločama platila je crkva, a lokalni sveštenik ne želi da kaže koliko je koštao.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot #1

    26. maj 2015 | 20:24

    Bagro jedna konjusarska! Pa u Kninu nije ni bilo hrvati do 95-te! Proterali ste Srbe sa vekovnih ognjista! Konfiskovali ste im imovinu ,preprodali i uselili ustase! Zapamtite dobro " sve se vraca, sve se placa" malo je godina proslo , ima jos vremena samo polako!

  • TT

    26. maj 2015 | 22:19

    Je li to onaj što je rasistički javno likovao što mu žena nije ni Jevrejka ni Srpkinja? A možda je to i onaj što je nastavio tamo gde je pavelić stao pa direktno naredio: Da Srbi nestanu? E ako je to taj onda po kriteriju većine Hrvata a pre svega ustaškim kriterijima je zaslužio spomenik.

  • Dragan

    26. maj 2015 | 20:40

    Ma neka dižu šta hoće

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA