KO SU NAJBOGATIJI LJUDI U REGIONU? Pogledajte na kom mestu su srpski bogataši

U Srbiji se Miroslav Mišković vratio na vrh lestvice sa 463,7 miliona evra prihoda Delta holdinga, a prošlogodišnji lider Miodrag Kostić sa svojom MK Grupom potonuo je za 20 odsto

  • 0

Pregled najbogatijih preduzetnika u regionu, koji u novom izdanju donosi časopis Forbs, još je jednom potvrdio da prva tri mesta drže trojica Hrvata: Ivica Todorić, Branko Roglić i Emil Tedeski, dok je prvi iza njih vlasnik Delta kompanije Miroslav Mišković.

Najbogatiji Srbin kupio stan u Budvi od 2,5 miliona evra, komšija će mu biti Stiven Sigal!

Na vrhu popisa najvećih poduzetnika u Sloveniji po prihodu našli su se Iza i Samo Login, bračni par čija je firma Outfit7, specijalizovana za mobilne aplikacije, ostvarila 617,2 miliona evra. Logini su tako pretekli Sandija Češka, vlasnika telemarketinške firme Studio Moderna, koja jeprošle godine imala 390,7 miliona evra prihoda.

U Srbiji se Miroslav Mišković vratio na vrh lestvice sa 463,7 miliona evra prihoda Delta holdinga, a prošlogodišnji lider Miodrag Kostić sa svojom MK Grupom potonuo je za 20 odsto.

Foto: Agrokor.hr Foto: Agrokor.hr

Drugo mesto, nakon snažnog skoka, zauzeli su Saša Glušac, Ivica Vukelić i Velibor Đurović, suvlasnici Autoritas investmentsa, čiji je prihod iznosio 369,4 miliona evra.

VUČIĆ: Tajkuni više ne vode Srbiju

U BiH je najbogatiji Izudin Ahmetlić, čija je Hifa grupa, koja posluje u naftnom sektoru, ostvarila 330,5 miliona evra. Drugi je Senad Džambić, čiji je trgovački lanac Bingo imao 258,9 miliona evra.

Na prvom mestu u Makedoniji treću godinu za redom nalazi se Minčo Jordanov, vlasnik niza uglavnom metalurških i građevinskih preduzeća, a vrednost njegovih udela je 26,4 miliona evra. Drugi je naftaš Andreja Josifovski sa 22,5 miliona evra vrednim deonicama.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA