PUTINOV KRITIČAR OTROVAN? Saradnik Borisa Nemcova završio u bolnici!

- Doktori su upravo potvrdili da ga je neko otrovao. Ne znaju još čime, ko zna... - izjavio je Karamurzinov porodični prijatelj Andrej Bistrov

  • 14

Vladimir Karamurza (33) je bio blizak saradnik nedavno likvidiranog ruskog opozicionog lidera i žestokog Putinovog kritičara Borisa Nemcova koji je završio u utorak u moskovskoj bolnici jer ga je navodno neko otrovao nepoznatom supstancom, tvrdi jedan njegov prijatelj.

PUTIN ŠALJE TENKOVE NA GRANICU SA UKRAJINOM: Sprema se velika ruska invazija!

Karamurzu je pozlilo u prostorijama državne novinarske agencije odakle su ga brzo odvezli u bolnicu.

- Doktori su upravo potvrdili da ga je neko otrovao. Ne znaju još čime, ko zna... - izjavio je Karamurzinov porodični prijatelj Andrej Bistrov.

Aleksej Svet, načelnik bolnice u kojoj je Karamurza smešten, izjavio je za rusku agenciju Interfax da opozicioni aktivista najverovatnije ima težu upalu pluća i gušternjače. On je dodao da je upala gušternjače moguća posledica trovanja, ali nije rekao da li je to zaista slučaj.

Karamurza je nedavno učestvovao u produkciji dokumentarnog filma o svemoćnom vladaru Čečenije Ramzanu Kadirovu, koji ima Putinovu podršku.

U filmu, koji je premijerno prikazan u ponedeljak, Kadirov se povezuje sa nizom ubistava počinjenih na području severnog Kavkaza.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Film je produciralo udruženje Otvorena Rusija, koju finansira Mihail Hodorkovski, nekadašnji oligarh koji je danas veliki Putinov kritičar. Nakon što ga je 2013. godine Putin pomilovao, on je pobegao je u Švajcarsku.

Kadirov se dovodio i u vezu s organizacijom likvidacije samog Nemcova, međutim on je javno demantirao da ima bilo kakve veze s tim ubistvom, koje se dogodilo u samom srcu Moskve. Doduše, pohvalio je glavnog osumnjičenog, kojeg je nazvao patriotom. Čečenskog lidera, odnosno njegovu privatnu vojsku poznatu pod imenom kadirovci, povezivali su i sa ubistvom novinarke Ane Politkovskaje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dan nakon premijere dokumentarca, na internetu se pojavio snimak Kadirova kako puca iz automatskog oružja u vazduh. Uz objavu na Instagramu, Kadirov je napisao da je reč o visokobudžetnom akcionom filmu u kome on igra glavnu ulogu, a koji će se zvati "Ko god nije shvatio, shvatiće".

- Očigledno je da on ne snima nikakav film. Ovo je bila jasna pretnja svima koji su uključeni u produkciju dokumentarca - tvrdi za "Telegraph" politički analitičar i kritičar Kremlja Stanislav Belkovski.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    28. maj 2015 | 21:21

    A koliko je crnaca ubijeno u americi i to ne duznih prosloga i ovaj mesec od strane policije???? Ubijeni su zato sto su crni. A ovaj ako i jeste ga smakao putin pa sta kad bi da svojim kritikama ubije rusiju sada kada rusija napokon vraca ponos pravoslavnom i u crno zavijenom narodu. Sta je hteo kritikamq da baci rusiju opet u zapadne okove i sram. Ovde samo lud i izdajnik moze kritikovati Putina. Zamislite nas da svakome sada mozemo lupiti samar i i odredjujemo svetski poredak. Da li bi 300 eu plate tada bolele kao sada ako bi imali vojsku i naoruzanje za borbu protiv svih dusmana. E pa ne bi. Zato neka bolje cute te prodane duse i zarade svoje bedne dolare tamo gde ih zle aglosaksonske duse placaju a ne na rusiji i propalim revolucijama sada kada postaje tata zlim zapadnim dusama. Niko sem Putina ne moze da spase i odrzava rusiju ovako dobro. On kao kriticar je automatski i drzavni neprijatelj br 1. Rusija ide samo na gore e pa bolje on na dole nego rusija.

  • GORKI

    28. maj 2015 | 20:23

    PREJEO SE. ALAVOST NIJE DOBRA. I ETO PROBLEMA. VEROVATNO TO ISTO VAŽI I ZA HODORKOVSKOG.

  • Momo

    28. maj 2015 | 21:32

    Da nije mnogo pio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA