Anketa: Vodi SNS sa 30 odsto, DS ima 27, a treći je "Preokret" sa 10 odsto glasova

Prema najnovijem istraživanju Centra za demokratiju i razvoj cenzus na predstojećim parlamentarnim izborima prešli bi još samo koalicija okupljena oko SPS-a, radikali i DSS

  • 1

Na predstojećim parlamentarnim izborima, stranke okupljene oko SNS mogle bi da dobiju 30 odsto glasova, a koalicija oko DS 27 odsto glasova, pokazuju danas saopšteni rezultati najnovijeg istraživanja Centra za demokratiju i razvoj.

Na trećem mestu bila bi koalicija "Preokret" na čelu sa Čedomirom Jovanovićem sa 10 odsto, a slede SPS sa devet, SRS sa sedam i DSS sa pet odsto glasova građana Srbije, pokazuje istraživanje sprovedeno u martu i aprilu.

Na tribini u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine u Novom Sadu, rečeno je da, po istom istraživanju, u Vojvodini trenutno vodi DS sa 27 odsto glasova, ispred SNS, koja bi dobila 25 odsto glasova. Na trećoj poziciji je LSV sa 10 odsto, a na četvrtoj SVM sa devet.

Prednost u Novom Sadu, po ovom istraživanju, ima SNS u odnosu na DS, takođe za dva odsto, to jest, 27 odsto prema 25 odsto, sledi LSV sa 15 odsto, SRS sa 11 odsto i SPS sa pet odsto glasova Novosađana.

Istaživanje je sprovedeno telefonskim putem, u martu i aprilu, sa reprezentativnim uzorkom od ukupno 2.380 građana, s tim da je o republičkim izborima propitano 750, o pokrajinskim 800, a o novosadskim izborima 830 građana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA