MUP Srbije obeležio slavu policije polaganjem venaca! (FOTO)

Ministar Stefanović položio je venac na spomen – ploču prvom ministru policije vojvodi Jakovu Nenadoviću, a direktor Veljović venac je položio kod beogradske Čukur česme, u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, odigrala presudnu ulogu u sukobima na tom mestu

  • 3

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović položili su vence na spomen obeležja u Beogradu povodom obeležavanja Dana Ministarstva, slave i Dana policije.

Ministar Stefanović položio je venac na spomen – ploču prvom ministru policije vojvodi Jakovu Nenadoviću, a direktor Veljović venac je položio kod beogradske Čukur česme, u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, odigrala presudnu ulogu u sukobima na tom mestu.

Prethodno, Slava Ministarstva – Trojice obeležena je svečanim sečenjem kolača u kabinetu ministra unutrašnjih poslova.

Za ostvarene rezultate u 2014. godini, ministar Stefanović nagradio je 15 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova pištoljima.

Foto: MUP Foto: MUP

Istakavši da je Ministarstvo od prošlogodišnjeg obeležavanja Dana policije kompaktnije i složnije, ministar Stefanović izrazio je uverenje da će to biti tendencija i u narednom periodu i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova biti poznato po efikasnosti i dobrim ljudima koji u njemu rade.

- Ljudi koji su danas primili priznanja dobili su ih za ozbiljna zalaganja u prethodnom periodu. U skladu sa reformama koje sprovodimo, trudićemo se da istaknemo najbolje, a time i damo podstrek drugima da ovakvu vrstu priznanja zasluže -  naglasio je ministar policije.

Foto: MUP Foto: MUP

Stefanović je zahavalio direktoru policije Veljoviću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na posvećenosti i uloženim naporima u radu.

U ime nagrađenih, načelnik Uprave za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata Milan Glišović zahvalio je na priznanjima, istakavši da su ona plod zajedničkog truda svih pripadnika Ministarstva.

Foto: MUP Foto: MUP

- Nagrade pripadaju svim zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji su zajedno sa nama uspešno izvršavali postavljene zadatke . U narednom periodu radićemo kvalitetetnije - rekao je Glišović ukazavši da je policija odlučna da se beskompromisno bori protiv terorizma, organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

Foto: MUP Foto: MUP

Posthumno, ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović dodelio je plakete porodicama nastradalih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Stevana Sinđelića i Damira Grubača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leki

    31. maj 2015 | 13:29

    Zivela Republika Srbija , a Nasem MUP u Srecan Praznik i Slava ! Zivela Nasa Policija !!! Neka Vam je sa srecom i Puno Uspeha u Daljem Radu

  • vlast i mir

    31. maj 2015 | 13:43

    Srecna Vam Slava uz punu podrsku Vaseg Ministra da uspe sa Vama zajedno u borbi sa tajkunima i svima koji zloouptrebljavaju zakone ove zemlje

  • Drug -šoku

    31. maj 2015 | 15:26

    Koliko ja znam da dan policije je 13.Maj,a ne novokomponovane datume praznika,a policajcima normalno svenajbolje i vece plate,jer to zasčužuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA