DA SE ČOVEK RASPLAČE: Kako su stari američki avijatičari branili Srbiju 1999. godine zbog Draže (FOTO)

- Ako je postojalo jedno parče hleba u kući, ili jedno jaje, išlo je američkim avijatičarima dok su Srbi gladovali. Ako je postojao jedan krevet ili jedno ćebe, išlo je nama dok su Srbi spavali na golom podu - kaže se između ostalog u otvorenom pismu Nacionalnog komiteta američkih avijatičara spasenih od strane generala Mihailovića, napisanom u jeku bombardovanja SR Jugoslavije

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Crna Trojka
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Gogi

    16. jun 2015 | 16:26

    @Bosna Da li je tebi deda pricao kako su Tito i Partizanima u kojima je bilo dalekovi najvise Srba , tukli njegovu Bosnjacku SS Diviziju? Josip Broz Tito i Partizani u kojima je bilo najvise bas Srba , tukli su Bosnjacke SS Divizije i Bosnjacke Ustaske jedinice. Tito i Partizani u kojima je bilo daleko najvise Srba , tukli su Bosnjacke SS Divizije i Bosnjacke Ustaske Jedinice do onemoglosti. 30% Ustasa bilo je Bosnjackog porekla dok je samo 2% Partizana bilo Bosnjaka. 15 puta vise je Bosnjaka bilo medju Ustasama nego u Partizanima. Tako da nemoj pricati o Partizanima jer ste vi Bosnjaci bili statisticka greska medju Partizanima. Da li je tebi tvoj deda rekao kako su Tito i Partizani tukli njegovu Bosnjacku SS Diviziju?

  • Gogi

    16. jun 2015 | 01:17

    Početkom 1943. godine, Mihailović pod komandomfašističke Italije učestvuje u osovinskoj operaciji Vajsprotiv jugoslovenskih partizana, tokom koje su četnici poraženi na Neretvi.

  • Bosna

    16. jun 2015 | 00:30

    @Gogi Draza Mihailovic i Cetnici se nikada nisu udruzivali sa okupatorima. Draza Mihailovic nikada nije ucestvovao u kolaboraciji sa Okupatorom. Cetnici nikada nisu ucestvovali u kolaboraciji sa Okupatorom. Draza Mihailovic i Cetnici Draze Mihailovic nikada nisu ucestvovali u kolaboraciji sa okupatorom. Draza Mihailovic i Cetnici Draze Mihailovica se nisu nikada udruzivali sa okupatorom. Cetnicke Borbe Protiv Nemackih i Italijanskih Okupatora: Operacija Macva Operacija Ahse Operacija Trajbjagd Operacija Vazdusni Most Operacija Jesenja Magla Operacija Saksonija Operacija Cumic Operacija Dolstos Operacija Klip Kokoruza Operacija Jutranji Vazduh Operacija Dolina Zapadne Morave Operacija Maiskolben Operacija Bader Operacija Istocna Bosna Operacija Hamel Brot Operacija Ovsinji Hleb Operacija Stifelkenht Operacija Arilje Operacija Hajka Operacija Prolece Operacija Visegrad Operacija Drina Operacija Macva Ovu su samo od nekih od operacija u kojim su se Draza Mihailovic i Cetnici borili protiv Nemaca i Italijana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA